Chiftelute de porc, cu piure de broccoli

de RODIMUR in Porc, 23 Ian 2020 | 2573 vizualizari

 

Ne plac mult chifteluțele de porc și cu o garnitură diferită de ceea ce se servește de obicei (piure de broccoli și inimioare de sfeclă roșie) ni s-a părut ceva mai special, ca pentru un dejun aparte.
Din aceste ingrediente am făcut 36 de chifteluțe, câte 3/porție, iar garnitura a fost doar pentru 4 porții.

 

INGREDIENTE

  • Pentru chifteluțe:
  • 600 grame de carne de porc
  • 2-3 ouă
  • 1 ceapă galbenă medie
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 cartof alb
  • 1 felie de pâine
  • 2 linguri încărcate de făină albă
  • 3-4 linguri de lapte, pentru umezit felia de pâine
  • 5-6 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru călit ceapa
  • 5-6 linguri de făină albă pentru modelat
  • sare
  • piper
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu
  • ulei de floarea soarelui, pentru prăjit chifteluțele
  • Garnitura:
  • 1 broccoli
  • 4 căței de usturoi
  • 50 grame de unt
  • 3 linguri de smântână grasă
  • sare
  • piper
  • oregano
  • Pentru servit:
  • 2 linguri de smântână
  • 1 sfeclă roșie fiartă și feliată
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de porc, cu piure de broccoli:

Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor la foc mic, în ulei suficient.

Se curăță usturoiul, se spală și se răzuiește pe răzătoarea mică.

Se înmoaie o felie de pâine în lapte dulce și apoi se stoarce bine.

Se curăță cartoful, se spală și se răzuiește pe răzătoarea mică.

Carnea se spală, se fasonează, se macină și se amestecă bine cu: ouăle, cartoful răzuit, felia de pâine înmuiată în lapte și stoarsă, ceapa călită, usturoiul răzuit pe răzătoarea mică, făina albă și condimentele.

Se ia câte o lingură de compoziție și se formează chifteluțe care se depun pe planșeta înfăinată, până ce se fac toate.

Se toarnă uleiul în tigaie, se înfierbântă, după care se diminuează focul de la aragaz și se prăjesc chifteluțele, la foc mic, pe ambele fețe, până se rumenesc frumos, fără să se ardă.

Chifteluțele prăjite se depun pe hârtie absorbantă, pentru a scăpa de uleiul în exces.

Pentru garnitură, se desfac buchețelele de broccoli, se spală bine sub jet de apă și se fierb la aburi, cu cei patru căței de usturoi, curățați și spălați în prealabil.

Când broccoli a fiert, se mixează, împreună cu usturoiul. Pentru piureul de broccoli se adaugă untul și smântâna. Se condimentează cu: sare, piper și oregano, după gust.

Pentru servit, se feliază (sau se decupează, sub o formă oarecare) o sfeclă roșie, fiartă în prealabil. Se poate decora piureul de broccoli cu o linguriță de smântână.

TIPS-URI

1

Pentru chifteluțe este bine să folosiți carne mai puțin grasă.

2

Nu pregătiți cartoful decât atunci când toate celelalte ingrediente sunt pregătite. În caz contrar, cartoful se va înnegri.

3

Nu adăugați la compoziție și uleiul în care ați călit ceapa, ca să nu o înmoaie prea tare.

4

Înainte de a prăji chifteluțele, uleiul trebuie să fie încins.

5

Prăjiți chifteluțele în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă și să rămână crude la înterior, ci să se pătrundă bine.

6

Chifteluțele prăjite trebuie depuse pe hârtie absorbantă, pentru a scăpa de uleiul în exces.

7

Fierbeți broccoli în apă fierbinte cu sare, dacă nu aveți posibilitatea să-l fierbeți la aburi. În acest caz, va trebui să scăpați (eventual prin presare) de apa absorbită de broccoli la fierbere, pentru ca piureul să nu fie apos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de porc, cu piure de broccoli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

RODIMUR 1

26.01.2020, 00:25

Bine, Rocsi! Mănânc eu broccoli, pentru că-mi place...

dantes 1

30.01.2020, 10:27

Bune!

RODIMUR 1

30.01.2020, 10:41

Mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftele din carne de porc