Chec aperitiv cu morcov

de miki_a in Aperitive / Garnituri, 13 Iun 2015 | 778 vizualizari

 

Un chec simplu şi delicios cu mare succes în rândul fetiţelor mele!

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă;
  • 200 gr de morcov ras fin;
  • 200 gr făină albă proaspăt cernută;
  • 200 gr de caşcaval ras;
  • 1/2 plic praf de copt;
  • 200 ml ulei de floarea-soarelui;
  • un praf de sare (gustaţi compoziţia înainte de a adauga sare, eu nu am mai pus, caşcavalul folosit era destul de sărat).
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu morcov:

Într-un bol înalt spargem ouăle şi le batem uşor.

Radem morcovul şi caşcavalul pe răzătoarea fină.

Începem să le adăugăm alternativ peste ouă, amestecând de fiecare dată.

După ce am adăugat morcovul şi caşcavalul adaugăm făina amestecată cu praful de copt si uleiul, alternativ, până obtinem un aluat destul de grosuţ.

Turnăm compoziţia în tava de chec (de 30 de cm) tapetată cu hârtie de copt şi coacem în cuptorul preîncălzit în prealabil 30-35 de minute la 180 de grade (checul va fi uşor umed dar vă asigur ca este copt).

Servim rece cât şi cald alături de iaurturi naturale (fără arome). 

Este deosebit de bun şi gustos! 

 

TIPS-URI

1

Puteti adăuga un pic de chimen măcinat, o ceapă tocată mărunt, dovlecel ras, cubuleţe de ardei, cubulete de şuncă etc.

2

Data viitoare voi folosi o tavă mai mică pentru că nu a iesit foarte înalt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu morcov" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Chec aperitiv cu morcov-0
Chec aperitiv cu morcov-1
Chec aperitiv cu morcov-2
Chec aperitiv cu morcov-3
Chec aperitiv cu morcov-4
Chec aperitiv cu morcov-5
Chec aperitiv cu morcov-6
Chec aperitiv cu morcov-7
Chec aperitiv cu morcov-8
Chec aperitiv cu morcov-9
Chec aperitiv cu morcov-10
Chec aperitiv cu morcov-11
Chec aperitiv cu morcov-12
Chec aperitiv cu morcov-13
Chec aperitiv cu morcov-14
Chec aperitiv cu morcov-15

COMENTARII (16)

miki_a

miki_a 1

14.06.2015, 14:54

Multumesc Laura!

 merisor

merisor 1

14.06.2015, 16:26

Ce culoare frumoasa are si cred ca-i tare bun!

miki_a

miki_a 1

14.06.2015, 23:22

Multumesc Meri! E foarte buna combinatia!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!