Cartofi prăjiți (cu carne reciclată)

de miki_a in Aperitive / Garnituri, 19 Ian 2016 | 681 vizualizari

 

Se întâmplă des să-mi rămână bucăți de carne bună din diverse mâncăruri. Cum nu arunc mai nimic (pentru că totul poate fi reciclat) le folosesc la tocănițe, salate sau le asociez rapid cu o garnitură din cartofi, orez sau paste.
De data aceasta am optat pentru cartofi prăjiți! Da, pentru cartofi prăjiți că doar nu mananc in fiecare zi, de trei ori pe zi! 

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. carne de porc (pregătită anterior);
  • 6 cartofi potriviți;
  • 3 linguri de ulei pentru prăjit;
  • sare și piper după gust.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi prăjiți (cu carne reciclată):

Carnea pregatită anterior (fiartă sau prăjită) se taie în bucăți mici. Eu am avut carne rămasă pregatită după această rețetă http://www.bucataras.ro/retete/cotlete-de-porc-la-tigaie-cu-sos-de-legume-74742.html


Cartofii se spală și se curăță de coji, după care se clătesc din nou cu apă rece. Se zvântă ușor și se taie in felii pe lung (puteți să îi tăiați după preferință, nu are importanță).


Într-o tigaie se încinge uleiul. Se pun cartofii și se lasă să prindă un pic de culoare pe toate părțile. Se adaugă carnea și se amestecă. Se acoperă cu capac, învârtind ocazional să nu se ardă. Când cartofii au devenit moi și se pătrund ușor cu furculița se condimentează. Se ia tigaia de pe foc.


Măncarea se servește caldă, cu mămăliguță, murături, salate etc.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi prăjiți (cu carne reciclată)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

miki_a 1

20.01.2016, 16:47

Multumesc mult tuturor! Dia, suna "ciudat", dar nu am gasit alt termen!

noiinbucatarie 1

06.02.2016, 16:58

bun

miki_a 1

07.02.2016, 08:21

Multumesc Rahela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Paine cu usturoi si fondue de branza Delaco