Saratele cu telemea si seminte de chimen

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 28 Noi 2012 | 4132 vizualizari

 

Bune de rontatit, oricand si fara E-uri ;)

 

INGREDIENTE

  • telemea de oaie 300 g,
  • margarina 500 g,
  • oua 1 bucata,
  • faina alba de grau 1000 g,
  • praf de copt 2 plicuri,
  • otet 1 lingura,
  • seminte de chimen dupa gust.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu telemea si seminte de chimen:

Telemeaua se rade pe razatoarea mare. Intre timp se topeste margarina la temperatura camerei, adaugandu-se la telemeaua rasa. Se amesteca energic, (eu am folosit mixer-ul), apoi se adauga oul batut, faina amestecata cu praful de copt, stins cu putin otet si semintele de chimen, dupa gustul fiecaruia. Se framanta pana se obtine un aluat omogen, un pic lipicios.

Se pune aparatul de waffe la incins, se ia cate o lingura din amestec, se pune in centrul formei, se apasa usor pana se intinde pe toata suprafata ( spre final o sa stiti exact cantitatea necesara ca sa iasa exact cat e forma :D ), se lasa la copt cca. 2 minute, pana se desprinde usor.

Se servesc calde sau reci dupa gust!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu telemea si seminte de chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Saratele cu telemea si seminte de chimen-0
Saratele cu telemea si seminte de chimen-1
Saratele cu telemea si seminte de chimen-2

COMENTARII (27)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

29.11.2012, 15:22

super buna

Sim0na

Sim0na 1

29.11.2012, 20:22

Foarte bune sunt!! Uitasem ca am un aparat d-asta

Panacris

Panacris 1

29.11.2012, 20:45

Ei, Simo' spor la treaba

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!