Meniu de vară

de miki_a in Aperitive / Garnituri, 13 Iul 2016 | 3687 vizualizari

 

Un meniu simplu pentru zile leneșe și calde!  

 

INGREDIENTE

  • Pentru tigaia de legume:
  • 6 cartofi;
  • 2 morcovi;
  • 1 ardei gras roșu;
  • 4 cepe (doar bulbul);
  • 3 linguri de ulei pentru prăjit;
  • câteva fire de cimbru proaspăt;
  • 30 gr. cașcaval pentru ornat (afumat);
  • sare și piper după gust.
  • Pentru tigaia cu cârnați:
  • 5 fire lungi de cârnați (20 cm/ buc);
  • 3 linguri de ulei pentru prăjit.
  • Pentru salată:
  • 1/2 salată iceberg;
  • 2 castraveți cornișon;
  • frunzele de ceapă verde rămase;
  • sare;
  • 1 linguriță ulei de măsline;
  • frunze de busuioc pentru decor.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Meniu de vară:

Spălăm, curățăm și tăiem legumele după preferință (această operațiune o puteți face în pași pentru a nu avea timpi morți în bucătărie; pregătiți legumele exact în ordinea adăugării lor în tigaie). 

Într-o tigaie încăpătoare punem uleiul la înfierbântat. Când s-a încins suficient adăugăm cartofii, urmând morcovii, ardeiul gras și ceapa. Îi aburim și prăjim suficient, până când legumele sunt crocante la exterior și moi în interior. 

Condimentăm cu sare și piper după gust și câteva fire de cimbru. Amestecăm și păstrăm la cald până servim (ideal ar fi ca salata și cârnații să fie pregătiți deja). 

Ornăm cu cașcaval (afumat) și servim. 

*Cât timp se fac legumele, ne ocupăm de salată și cârnați. 

Spălăm bine frunzele de salată, foile de ceapă și castraveții și le lăsăm la scurs. 

Tocăm frunzele de ceapă inele, castraveții bucăți mărunte și salata o tăiem uniform cu cuțitul (fiind o salată mai dură, eu o toc cu cuțitul dar după dorință se poate rupe și cu mâna). Punem sare și uleiul de măsline și o amestecăm în salatieră. Ornăm cu frunze de busuioc. 

Cârnații îi tăiem în bucăți potrivite și îi prăjim în ulei încins. 

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Sarea se adaugă în funcție de gust!

2

Cantitățile de legume pot varia după gustul personal sau puteți adauga și ce vă place (dovlecei, vinete, roșii, fasole verde etc.)!

Daca ti-a placut reteta noastra "Meniu de vară" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Satisfyyourcravings 1

14.07.2016, 23:49

Asa meniu sa tot mananci!

mihaelar63 1

20.07.2016, 00:42

Subscriu

RuxyRux 1

25.09.2016, 23:05

Ne va fi doooor Cu siguranta...apelam la legume congelate...bune si alea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv drob de ciuperci