Minitarte cu fructe

de miki_a in Dulciuri, 31 Mai 2015 | 1060 vizualizari

 

Aceste minitarte pe care vreau sa vi le prezint sunt iubite deopotriva de toata lumea si asta deoarece se pot face cu o mare diversitate de creme si umpluturi, iar cu adaosul de fructe iti vine sa tot mananci...

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta:
  • 200 g faina alba proaspat cernuta;
  • 50 gr. zahar ( alb sau brun);
  • 110 gr. unt la temperatura camerei (nu topit);
  • 1/8 lingurita sare;
  • 1 ou mare, batut usor.
  • Pentru crema am folosit reteta http://www.bucataras.ro/retete/crema-de-vanilie-pentru-tarte-ecleruri-chouxuri-cremes-etc-70822.html
  • Pentru ornat:
  • 500 g - 700g fructe de care va plac :capsune, banane, kiwi, zmeura, ananas, pepene galben etc.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu fructe:

Intr-un castron punem faina cernuta si o amestecam cu sarea.


Separat, in alt castron, frecam untul bine pana devine spumos, adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Adaugam oul batut si amestecam pana la incorporare. Punem faina toata deodata si amestecam pana obtinem un aluat pe care nu il lucram in exces (devine elastic si se intareste dupa coacere). Ii dam forma sferica, il punem in folie alimentara si il tinem in frigider pentru 15-30 de minute sau 10-15 minute in congelator.


Incalzim cuptorul la 200 grade C.


Din acest aluat va iesi o tarta 24-26 cm sau 6 minitarte de 10 cm.


Ungem tavile cu unt si le tapetam cu faina. Punem aluatul intins pe fund si pe partile laterale ale tavilor (aluatul de pe fundul formelor il intepam usor cu furculita).


Dam la copt 5 min. la foc mare, dupa care reducem focul si le mai tinem max 7-10 minute pana devin maro-aurii.


Scoatem din cuptor si lasam pe un gratar sa se raceasca complet inainte de umplere.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

miki_a 1

01.06.2015, 23:01

Multumesc Andra!

Gicuta69 1

02.06.2015, 07:38

Ce bine arata!

miki_a 1

02.06.2015, 10:06

Multumesc Gicuta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de indragostiti