Minitarte cu fructe

de miki_a in Dulciuri, 31 Mai 2015 | 4017 vizualizari

 

Aceste minitarte pe care vreau sa vi le prezint sunt iubite deopotriva de toata lumea si asta deoarece se pot face cu o mare diversitate de creme si umpluturi, iar cu adaosul de fructe iti vine sa tot mananci...

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta:
  • 200 g faina alba proaspat cernuta;
  • 50 gr. zahar ( alb sau brun);
  • 110 gr. unt la temperatura camerei (nu topit);
  • 1/8 lingurita sare;
  • 1 ou mare, batut usor.
  • Pentru crema am folosit reteta http://www.bucataras.ro/retete/crema-de-vanilie-pentru-tarte-ecleruri-chouxuri-cremes-etc-70822.html
  • Pentru ornat:
  • 500 g - 700g fructe de care va plac :capsune, banane, kiwi, zmeura, ananas, pepene galben etc.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu fructe:

Intr-un castron punem faina cernuta si o amestecam cu sarea. 

Separat, in alt castron, frecam untul bine pana devine spumos, adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Adaugam oul batut si amestecam pana la incorporare. Punem faina toata deodata si amestecam pana obtinem un aluat pe care nu il lucram in exces (devine elastic si se intareste dupa coacere). Ii dam forma sferica, il punem in folie alimentara si il tinem in frigider pentru 15-30 de minute sau 10-15 minute in congelator. 

Incalzim cuptorul la 200 grade C. 

Din acest aluat va iesi o tarta 24-26 cm sau 6 minitarte de 10 cm. 

Ungem tavile cu unt si le tapetam cu faina. Punem aluatul intins pe fund si pe partile laterale ale tavilor (aluatul de pe fundul formelor il intepam usor cu furculita). 

Dam la copt 5 min. la foc mare, dupa care reducem focul si le mai tinem max 7-10 minute pana devin maro-aurii. 

Scoatem din cuptor si lasam pe un gratar sa se raceasca complet inainte de umplere. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (28)

miki_a 1

01.06.2015, 23:01

Multumesc Andra!

Gicuta 1

02.06.2015, 07:38

Ce bine arata!

miki_a 1

02.06.2015, 10:06

Multumesc Gicuta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura dietetica cu capsuni