Fursecuri spirale

de Miha in Dulciuri, 4 Ian 2011 | 2474 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru partea maro:
  • 1 ou
  • 125 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g ciocolata amaruie
  • esenta de rom
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • ~ 2 cani de faina
  • Pentru partea alba:
  • 1 ou
  • 125 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • ~ 2 cani de faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri spirale:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu o lingura de lapte (sau la microunde)si se lasa la racit.


Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga oul si se omogenizeaza. Adaugam apoi ciocolata racita, esenta si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se da la rece pentru 1 ora.


Se procedeaza intocmai si cu aluatul cu ciocolata alba, care de asemenea se da la rece pentru 1 ora.


Pe masa usor infainata se intind cele 2 parti de aluat, intr-o foaie dreptunghiulara, groasa de cca 1 cm. Se suprapun cele 2 foi, apoi se ruleaza strans pe latura mare.


Taiem felii groase de cca 1-1.5 cm cu un cutit foarte bine ascutit sau cu ajutorul unei bucati de ata. Feliile se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor pana incep sa se rumeneasca pe margini.


N-am mai apucat sa le fac poze individuale, le-am pozat direct in cosul cu bunatati pregatit pentru Mos. :))


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri spirale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

aziz 1

05.01.2011, 14:54

Miha 1

05.01.2011, 20:09

Multumesc!

mirela0911 1

05.01.2011, 20:17

Miha, iar nu mai ai de un' sa-mi dai, asa-i?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti economici cu gem