Cozonac cu stafide si fulgi de migdale

de katty in Dulciuri, 4 Mai 2016 | 4433 vizualizari

 

Retete de Pasti

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 125 ml ulei
  • 50 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 375 ml lapte
  • 2 galbenusuri+1 ptr uns
  • arome (coaja de portocala, lamaie,vanilie)
  • 100 gr stafide
  • 2 linguri rom
  • 100 gr fulgi de migdale
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu stafide si fulgi de migdale:

Preparam  maiaua frecand drojdia cu o lingura zahar,putin lapte caldut si faina pana capata consistenta unei smantani. O lasam la cald sa dospeasca. Cernem faina ,facem o adancitura la mijloc in care punem restul de zahar, galbenusurile, restul de lapte, aromele. Framantam  pana nu se mai lipeste de maini,apoi  adaugam  uleiul si untul. Framantam  pana se incorporeaza complet si o lasam  la cald, acoperita cu un prosop pana isi dubleaza volumul.

Intre timp inmuiem stafidele in rom, amestecand din cand in ele. Punem stafidele, omogenizam, apoi impartim aluatul in 2 fasii pe care le impletim. Punem cozonacul intr-o tava unsa cu unt il lasam sa creasca 20 de minute apoi, il ungem cu galbenusul batut cu o lingura de lapte, presaram fulgii de migdale si il dam la cuptor pentru aproximativ 45 de minute. Il lasam  sa se raceasca complet, apoi il  scoatem  din forma si  presaram zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu stafide si fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Hencleș, adică niște cozonac săsesc