elucubratiiculinare

5

Bucataras
senzational

Bucureşti

Bucataras din 06.02.2012

RETETE485
PRIETENI184
Retete / Peste

Cod cu ghimbir și susan

In Peste la 26 Noi 2013

Încingem cuptorul la 180 grade C. Într-un castronel amestecăm 2 linguri ulei de măsline cu susanul, mierea și ghimbirul proaspăt decojit și dat pe răzătoarea cu găuri mici. Condimentăm peștele cu sare și piper proaspăt măcinat. În cazul în care folosiți...

Știucă umplută

In Peste la 27 Oct 2013

Se curăță știuca de solzi. Se spală bine cu apă rece. Cu un cuțit tăiem ușor pielea din jurul capului, dar nu de tot să rămână prinsă de cap. Tăiem și coloana vertebrală, astfel încât să rămână capul prins de piele. Apoi fie cu un cuțit- dar e mai...

Păstrăv cu arome mediteraneene

In Pastrav la 12 Sep 2013

Încingem cuptorul la 200 grade C. Păstrăvii eviscerați se spală bine și se lasă un pic la scurs ori se zvântă cu un prosop de hârtie. Într-un castron amestecăm roșiile uscate cu măslinele negre, cățeii de usturoi feliați și frunzele de busuioc. Aranjăm...

File de pește cu roșii și ceapă verde

In Peste la 9 Aug 2013

Încingem cuptorul la 180 grade C. Fileurile de pește se condimentează cu sare și piper negru. Se aranjează peștele într-o tavă - de preferat de yena unsă cu ulei (aprox. 1 lingură). Ceapa verde se curăță, se spală și se taie mărunt. Roșiile de spală și se taie felii -...

File de cod cu usturoi

In Peste la 12 Iun 2013

Încingem cuptorul la 190 grade C. Fileurile de cod se aranjează într-o tavă tapetată cu hârtie pergament și unsă cu puțin ulei de măsline. Fileurile de cod nu se decongelează înainte, doar se trec un pic prin apă rece înainte de a fi puse în tavă....

Macrou condimentat

In Peste la 28 Mai 2013

Peștele se curăță și se spală bine în mai multe ape. Capul și coada se înlătură după preferințe- de multe ori arată mai bine în farfurie întreg ;) După ce zvântăm peștele cu un prosop de hărtie, se crestează ușor pe ambele părți cu un cuțit...

Păstrăv la cuptor

In Pastrav la 1 Mai 2013

Păstrăvii eviscerați și spălați bine se condimentează cu sare și piper. Ciupercile tăiate feliuțe subțiri și ceapa verde tăiată mărunt se amestecă într-un castron și se condimentează cu sare, piper și boia. Într-o tavă de Jena sau într-o tavă...

Păstrăv prăjit

In Pastrav la 1 Mai 2013

Păstrăvii se curăță, se spală bine apoi se zvântă cu un prosop de bucătărie. Se condimentează cu sare și piper. Se presară făină, câte o lingură pe fiecare parte, deci 2 linguri la fiecare pește. Se scutură să cadă excesul de făină. Se prăjesc...

Saramură de pește

In Peste la 22 Apr 2013

Se curăță peștele de solzi, se scot intestinele, se taie capul și coada.  Se spală bine în mai multe ape. Dacă peștele este mare (de preferat să fie mare, așa și oasele vor fi mari și se înlătură ușor) se porționează în bucăți mai mici. Se lasă să...

Chefal în sos provensal

In Peste la 22 Apr 2013

Se taie capul, coada și aripioarele de la fiecare chefal apoi se răzuiește ușor pentru a îndepărta solzii. Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă ceapa tocată mărunt și se călește ușor. Adăugăm roșiile tocate, usturoiul tăiat feliuțe,vinul și...

Macrou la grătar

In Peste la 26 Mar 2013

Peștele se taie pe burtă și se curăță de intestine. Se taie capul și coada. Cu un cuțitaș ascuțit tăiem ușor pe lângă coloană și încercăm să eliminăm toate oasele, fără să tăiem peștele în două. Poate și reușim să-l dezosăm, doar nu vrem să se innece...

Rulouri de somon fumme cu capere

In Somon la 6 Mar 2013

Cumpărăm somonul fumme gata feliat. Tăiem feliile de somon pe jumătate, punem 2-3 capere și rulăm. Procedăm așa cu toate feliile de somon. Le aranjăm pe un platou. Le stropim cu zeama de la o lămâie. Ornăm cu felii subțiri de lămâie și restul de capere. Poftă bună!

Pește rasol

In Peste la 6 Mar 2013

Curățăm legumele. Cartofii se pun separat la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru 15 minute. Punem la fiert morcovii tăiați felii cu ceapa tăiată în sferturi, iar felia de țelina întreagă. După 15 minute de fiert legumele adăugăm boabele de piper și...

Pește Teriyaki

In Peste la 20 Feb 2013

Facem o marinată din sosul Teriyaki, sosul de soia, zeama de lămâie, miere și ghimbirul dat pe răzătoare. Se pune peștele în acestă marinată și se dă la rece pentru minim 1 oră. Se scoate peștele din marinată și păstrăm marinata. Într-o tigaie care nu...

File de cod gratinat

In Peste la 11 Feb 2013

Fileurile de cod se lasă la dezghețat peste noapte în frigider. Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat. Într-o castronel batem bine oul cu 4 linguri de lapte. Se ung fileurile cu amestecul de ou pe ambele părți. Într-o farfurie mare amestecăm pesmetul cu...

Merluciu la cuptor

In Peste la 31 Ian 2013

Peștele se spală bine și se poate tăia în două - așa cum am procedat eu (m-am gândit că este mai ușor de mâncat :)) Se aranjează într-o tavă unsă cu puțin ulei de măsline. Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat. Se stropește cu zeama de la 1...

Macrou prăjit în unt

In Peste la 24 Ian 2013

Începem cu pregătirea peștelui. Înlăturăm capul și coada. Se taie pe burtă și eliminăm intestinele. Se spală bine, apoi se taie în două pe lungime, se scoate șira și toate oasele. Se spală din nou și se usucă cu un prosop de bucătărie. Într-un castron...

Merluciu cu roșii și măsline

In Peste la 5 Ian 2013

Se spală bine peștele. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Se așează într-un vas termorezistent, se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat și se stropește cu zeama de la jumătate de lămâie, ulei de măsline și vin. Se presară ierburile uscate, se...

Cod Alaska la cuptor

In Peste la 11 Dec 2012

Amestecăm ierburile uscate cu un praf de sare și piper proaspăt măcinat. Cartofii se curăță de coajă și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru aprox. 15 minute. Când sunt gata (se încearcă cu o furculiță), se scot din apă și se păstrează la...

Raci fierți

In Peste la 3 Dec 2012

Se aleg numai racii vii. Ar fi trebuit să filmez, să vedeți cum se mișcau :) Se spală in multe ape, după ce s-au frecat pe burtă cu o periuță. Se pune un vas cu apă la fiert în care adăugăm sare, usturoiul tăiat feliuțe, ceapa curățată și taiată în sferturi,...

Pește florentin

In Peste la 22 Noi 2012

Pește se lasă la decongelat în frigider peste noapte. A doua zi se lasă la zvântat. Amestecăm pesmetul cu sarea, piperul și praful de nucșoară. Trecem fileurile de pește prin pesmet și le punem într-o tavă tapetată cu hârtie pergament unsă cu ulei de...

Somon marinat la grătar

In Somon la 3 Iul 2012

Medalioanele de somon se spală bine. Se pun într-un castron și se condimentează cu sare și piper. Într-un castronel amestecăm usturoiul pisat cu uleiul de măsline, vinul alb, zeama de la lămâi, rozmarinul curățat de pe crenguțe și pătrunjelul tocat mărunt. Se dă la...

Sprot prăjit - Hamsii prăjite

In Peste la 1 Iun 2012

Peștișorii se curăță (rar se întâmplă să-i cumpărăm gata eviscerați). Cu un cuțit bine ascuțit și cu lama subțire tăiem burtica peștișorului și scoatem mizeria (tăiem până sus de tot, ca să reușim să scoatem și urechile). Se trec apoi prin jet...

Pește în crustă de mălai

In Crap / Caras la 15 Mai 2012

Curățăm peștele de solzi, înlăturăm măruntaiele, coada, aripioarele și capul, după care se tranșează în 2 sau 4 în funcție de mărimea peștelui. Peștele se spală bine cu apă rece și se lasă la scurs. Se condimentează cu sare. Într-o farfurie un pic...

Cod cu dafin și lămâie

In Peste la 6 Apr 2012

Tocăm mărunt pătrunjelul și îl amestecăm cu usturoiul pisat. Condimentăm cu sare și piper, apoi turnăm 3 linguri ulei de măsline. Amestecăm bine acest sos. Într-o tavă unsă bine cu ulei de măsline (~ 1 lingură) aranjăm feliile de lămâie, apoi foile de dafin....

Tartine cu cremă de somon afumat

In Somon la 27 Mar 2012

Tăiem mărunt 3 fire de ceapă verde și le călim în uleiul de măsline. Se reduce focul și adăugăm somonul afumat rupt bucățele. Amestecăm bine, apoi adăugăm sosul de hrean și căteva picături de sos iute. Adăugăm brânza Philadelphia și amestecăm bine. Se oprește...

Sardine Escabeche

In Peste la 24 Mar 2012

Se curăță sardinele, se spală și se zvântă. Se condimentează cu sare și piper. Se trec prin făină și se prăjesc în 100 ml ulei încins timp de 1 minut pe fiecare parte. Când sunt gata se scot într-un vas și se păstrează la cald. Uleiul în...

Afisate 31 - 57 din 57 retete    

Postari recente

publicat la 22.03.2020

Salata de andive

publicat la 13.05.2019

Supa minestrone

publicat la 14.03.2019

Ratatouille

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]