Somon marinat la grătar

de elucubratiiculinare in Somon, 3 Iul 2012 | 4431 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 medalioane de somon,
  • 1 căpățână usturoi,
  • zeama de la 2 lămâi mari,
  • 3 linguri ulei de măsline,
  • 1-2 crenguțe de rozmarin,
  • 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat,
  • 200 ml vin alb,
  • sare,
  • piper.
  • Sos:
  • sosul de la marinată,
  • 2 linguri unt,
  • 2-3 linguri iaurt gras.
  • Garnitură:
  • Roșii cherry la grătar,
  • Broccoli călit în unt.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon marinat la grătar:

Medalioanele de somon se spală bine. Se pun într-un castron și se condimentează cu sare și piper. Într-un castronel amestecăm usturoiul pisat cu uleiul de măsline, vinul alb, zeama de la lămâi, rozmarinul curățat de pe crenguțe și pătrunjelul tocat mărunt. Se dă la rece pentru minim 30 minute.



Încingem grătarul. Scoatem somonul din marinată și se pune pe grătar. După 2-3 minute se întoarce ușor cu o paletă lată (să intre tot peștele sub ea). Se lasă să se frigă încă 2-3 minute. Se scoate pe un platou și se păstrează la cald.


Pentru sos, încingem 2 linguri de unt, adăugăm marinata și dăm 2-3 clocote, după care se oprește focul și se lasă un pic la răcit și adăugăm iaurtul. Servim somonul cu garnitură de legume, felii de lămâie și sos deasupra.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon marinat la grătar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

elucubratiiculinare 1

04.07.2012, 15:48

multumesc pt aprecieri

Maria68 1

04.07.2012, 18:39

apetisant rau

Mihaela11_jo 1

04.07.2012, 21:14

Foarte aromat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somon la gratar