Somon la gratar cu sos de lamaie

de T I M E A in Somon, 30 Ian 2015 | 8193 vizualizari

 

Desi somonul este un peste scump, din cand in cand merita sa ne rasfatam mai ales ca nu trebuie cumparat in cantitati mari ci exact cat ne trebuie la o masa.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr file de somon proaspat
  • ulei de masline cu ardei iute (Lidl Deluxe)
  • sare si piper
  • Pentru sos:
  • 1 lingura unt 82% grasime
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • busuioc verde tocat (eu am mereu la congelator)
  • un pic de sare
  • Pentru servit:
  • 300 gr legume congelate cu unt + o conserva mica de linte fiarta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la gratar cu sos de lamaie:

Asezam o tigaie grill pe foc si punem in ea o lingurita de ulei de masline sau cum am pus eu o lingurita de ulei de masline cu piper rosu. Ungem tigaia folosind o pensula.


Bucata de peste o taiem in doua si condimentam cu sare mare si piper.


Cand tigaia s-a incins punem bucatile de peste si le lasam cate 10 minute pe ambele parti la foc mic.


Cat timp se prajeste pestele pregatim legumele. Eu am folosit legume cu unt aromat (Lidl) pe care le-am calit mai intai in unt apoi am adaugat 1 canita de apa si am lasat pe foc pana a scazut apa. Am adaugat lintea strecurata si spalata si dupa 2-3 min am oprit focul.


Condimentam legumele dupa gust.


Sosul de lamaie:


- punem untul intr-o craticioara pe foc si cand s-a topit de tot luam de pe foc si lasam sa se raceasca un pic


- adaugam zeama de lamaie, un pic de sare si busuiocul tocat marunt si amestecam


Servim pestele langa legume si cu acest sos turnat peste peste.


Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Eu am gatit doar pentru doua persoane, mariti cantitatile in functie de nr. de persoane

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la gratar cu sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Geanina87 1

02.02.2015, 14:32

T I M E A 1

02.02.2015, 16:20

e o bunatate cu sosul asta cu busuioc

Bunica 1

04.02.2015, 17:31

Peștele fară legume se poate?))Foarte bun! O cină perfectă

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

Pizza fetelor

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Somon la gratar cu cartofi zdrobiti