elucubratiiculinare

5

Bucataras
senzational

Bucureşti

Bucataras din 06.02.2012

RETETE485
PRIETENI184
Retete / Conserve

Castraveti picanti in otet

In Conserve la 30 Sep 2017

Spălăm foarte bine castraveții și tăiem codița. Spălăm bine 3 borcane de 800 g. Aranjăm castraveții în borcane. Pregătim restul ingredientelor. Punem în fiecare borcan câte o linguriță sare, o linguriță zahăr, jumătate linguriță piper negru,...

Zacusca picanta de ciuperci

In Zacusca la 28 Sep 2017

Ardeiul kapia se poate coace cu o zi înainte. Eu îi coc pe o tavă în cuptor. Îi las aproximativ o oră la 180 grade C, la jumătatea timpului întorcându-i. Se scot într-o oală și se presară 1-2 linguri sare. Se acoperă și se lasă minim o oră. Apoi...

Vinete cu capia, usturoi și ardei iute

In Conserve la 12 Feb 2017

Vinetele se curăță de coajă, se taie cuburi și se presară 2 linguri sare. Se amestecă și se lasă minim jumătate de oră, după care se scurg bine. Chiar se presează pentru a ieși toată amăreala. Se prăjesc pe rând în ulei - nu prea tare- nu trebuie rumenite....

Dulceata de ardei iuti

In Conserve la 11 Oct 2016

În primul rând aveți nevoie de mănuși, dacă nu aveți, nu vă apucați de treabă. Spălăm ardei iuți și capia.Se înlătură cotorul, nervurile și semințele, folosindu-ne de un cuțit și o linguriță. Este nevoie de mult aer, dacă nu se poate lucra afară, măcar...

Zacusca de dovlecei

In Conserve la 11 Oct 2016

Alegem dovlecei mai tineri, dacă dovleceii sunt mai bătrâni, se înlătură coaja și semințele. Se curăță dovleceii, morcovii și ceapa, se spală și se taie rondele sau cubulețe. Se unge o tavă cu ulei și se pun legumele. Se stropesc cu ulei și se dă tava la cuptor...

Conservarea frunzelor de viță de vie

In Conserve la 3 Iul 2016

Prima variantă - congelarea după opărirea frunzelor în prealabil   Se spală bine frunză cu frunză și se fac pachete de câte 5 frunze. Se pune apă la fiert în care vom pune și o lingură de sare. Când apa începe să fiarbă punem pe rând pachetele...

Gogoșari cu ciuperci în sos de roșii

In Conserve la 12 Noi 2015

Gogoșarii se spală, se curăță de cotor și semințe și se taie julien. Va trebui să avem în jur de 2 kg de gogoșari curățați. Ciupercile se curăță, se taie pe jumătate sau în sferturi dacă sunt mai mari. Ciupercile se pun la fiert în apă rece cu sare pentru 10...

Garam masala

In Conserve la 8 Mar 2014

Se încălzește o tigaie mare la foc mediu. Se adaugă toate ingredientele cu excepția ghimbirului pudră. Se amestecă din când în când. Când condimentele s-au prăjit „fără ulei” se oprește focul și se lasă la răcit. După ce s-au răcit, se scot...

Roșii în suc propriu

In Conserve la 10 Oct 2013

Alegem roșii nu foarte mari să încapă în borcane -cele mai bune sunt cele de tip prunișoară. Roșiile se spală bine - în mai multe ape. Punem apă la fiert. Când începe să clocotească, adăugăm pe rând roșii și le lăsăm câte 1-2 minute. Se...

Pepenași murați

In Muraturi la 1 Noi 2012

Pepenașii, morcovii, gogonelele se spală bine. Se aranjează într-un butoi, se pun deasupra crenguțe de vișin și de mărar. Hreanul se curăță de coajă, se taie pe jumătate și se pune și el în butoi. Se pregătește o saramură. Se pune apa la fiert, se adaugă 20 g sare la...

Cum se pune varza la murat

In Muraturi la 30 Oct 2012

Varza trebuie luata cu vreo 2-3 zile inainte sa va apucati sa o puneti la butoi. Se inlatura primele 2-3 foi, scoatem miezul si se umple locul liber cu o lingurita de sare grunjoasa. Inainte sa asezam varza in butoi punem un furtun, pentru ca varza trebuie vanturata (este mult mai...

Salată de legume cu sos de muștar

In Conserve la 18 Sep 2012

Toate legumele se spală, se curăță fie de coajă ca morcovul, ceapa și țelina, fie de semințe ca ardeii kapia, gogoșarii și ardeii grași. Toate legumele se taie fideluță și se amestecă bine într-un castron mare. Într-o oală (de aprox. 10 l) amestecăm oțetul cu apa,...

Gogosari in otet

In Muraturi la 14 Sep 2012

Se taie gogosarii in patru, se spala, se scurg de apa.  Se amesteca otetul cu zaharul, uleiul,adaugam boabele de piper si foile de dafin. Se pune compozitia pe foc si se oparesc pe rand gogosarii. Se scot si se lasa sa se raceasca dupa care se aranjeaza in borcane cu fata in jos (asa intra...

Castraveți bulgărești în oțet

In Muraturi la 14 Sep 2012

Spălăm foarte bine castraveții. Pentru 2 kg de castraveți avem nevoie de 6 borcane de 800 g. Spălăm borcanele și pregătim capace pentru ele (de preferință noi). Curățăm morcovii, se spală și se taie rondele. Curățăm ceapa, se spală și se taie rondele. Punem castraveții...

Bulion de ardei

In Bulion la 12 Sep 2012

Rosiile se spala, se inlatura cotorul si se dau prin masina de rosii speciala care inlatura coaja si semintele. Ardeii si gogosarii se spala, se taie coditele si se curata de seminte. Atat ardeii kapia, ardeii grasi si gogosarii se dau prin masina de tocat. Amestecam rosiile cu ardeii si se pun...

Zacuscă de vinete cu ciuperci

In Zacusca la 12 Sep 2012

Vinetele se coc pe flacără, se lasă un pic să se răcească și se curăță de coajă. Se pun la scurs pentru cel puțin 3 ore, trebuie să iasă toată amăreala din ele. Ardeii kapia,...

Muraturi asortate

In Muraturi la 12 Sep 2012

Cum pregatesc eu muraturi asortate: Legumele se spala. Gogonelele se lasa intregi, conopida se desface in buchetele, morcovul se taie rondele (putem sa facem si floricele din morcov), ardeiul iute fie se pune intreg in cazul in care muraturile le puneti toate la un loc (intr-un bidon mai...

Castraveti murati pentru iarna

In Muraturi la 12 Sep 2012

Castravetii se spala, li se vor taia capetele si se vor pune intr-o oala mare (in care sa incape toti). Apa se pune la fiert impreuna cu sarea (2 linguri de sare la 1 litru de apa), dupa care se toarna peste castraveti. Se va pune o farfurie deasupra castravetilor sa-i tina pe toti in apa. Se...

Suc de roșii

In Bulion la 4 Sep 2012

Roșiile se spală bine, se taie în două (cele mici) sau patru (cele mari) și se înlătură cotorul și eventualele impurități. Se dau prin mașina de tocat roșii (musai care scoate semințele și elimină coaja).  Dacă aveți una electrică deja e floare la ureche. Bunica...

Afisate 1 - 19 din 19 retete    

Postari recente

publicat la 22.03.2020

Salata de andive

publicat la 13.05.2019

Supa minestrone

publicat la 14.03.2019

Ratatouille

Horosmopul tau de astazi:

Rac

În sfârşit, talentele tale vor fi recunoscute de către un mare cineast. Rolul este destul de ciudat, filmările sunt în întregime la munte, personajul tău locuieşte într-o scorbură şi nu ai de spus nici o replică. Nu contează prea mult, orice debut e dificil şi, oricum, ratingul Animal Planet este din ce în ce mai rdicat.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]