Conservarea frunzelor de viță de vie

de elucubratiiculinare in Conserve, 3 Iul 2016 | 1356 vizualizari

 

Nu stiu daca va mai ajuta acum, poate in zonele de deal si munte unde vegetatia este putin intarziata, daca nu, la anul......
Dacă ne plac sărmăluțele în frunze de viță și avem posibilitatea să le și culegem, avem două variante de conservare.

Se aleg frunze de viță de vie frumoase, cu suprafața lucioasă, fără pete sau alte imperfecțiuni.

Frunzele de viță se aleg când ciorchinii de struguri sunt abia formați.

 

INGREDIENTE

  • frunze de viță de vie
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conservarea frunzelor de viță de vie:

Prima variantă - congelarea după opărirea frunzelor în prealabil Se spală bine frunză cu frunză și se fac pachete de câte 5 frunze. Se pune apă la fiert în care vom pune și o lingură de sare. Când apa începe să fiarbă punem pe rând pachetele de frunze și le lăsăm câteva secunde. Se scot, se lasă la scurs și răcit și se pun în pungulițe ce se vor da la congelator.


A doua variantă - conservarea în saramură Se spală bine frunză cu frunză și se fac pachete de câte 5 frunze. Se pregătesc câteva borcane de sticlă.

Într-un borcan de 800 g vă intră aprox. 60 frunze.

Vom pune sare pe fiecare frunză.

Rulăm pachetul de 5 frunze și îl punem în borcan.

Se mai pune câte o linguriță de sare și între straturi. Umplem borcanele cu apă și punem câte o crenguță de mărar deasupra.

Punem capace și le dăm la cămară.

Se pot folosi când se va schimba culoarea frunzelor - ca în imaginea alăturată. Înainte de a le folosi se vor spăla bine de sare și se lasă minim o oră în apă rece.

 

TIPS-URI

1

Vă recomand prima variantă! Eu întotdeauna pun la congelator pentru 2 ture de sarmale și restul la cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conservarea frunzelor de viță de vie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Ina 1

03.07.2016, 17:40

Varianta de oparite am folosit-o ani buni, pana am descoperit varianta in sticle PET, fara absolut nimic adaugat. E cea mai buna si sigura metoda si nici nu ai teama ca-i prea sarata

Rocsi 1

03.07.2016, 19:24

Super...Eu nu pun, ca nu prea omor cu ele.

Ancutsa 1

12.08.2016, 18:46

Si noi le conservam tot cu sare, le luam de la tara si le pastram pachetele!
Sunt de apreciat sfaturile tale!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ceapa rosie murata