Suc de roșii

de elucubratiiculinare in Bulion, 4 Sep 2012 | 2450 vizualizari

 

Suc de roșii eco din grădina bunicii.
Anul acesta cu toată seceta, dar totuși udate în fiecare seară cu pompa, bunica a făcut atât de multe roșii încât am căpătat și eu.
Nu știu ce a fost în capul meu de m-am întors acasă doar cu 2 poze și ambele făcute la ceaun.
Grădina plină cu roșii nici nu mi-a trecut prin cap să o pozez, ca să nu mai spun de pregătirea acestui suc, care este în aparență foarte ușor când ai ustensilele necesare.
Vorbesc de acea banală mașină de tocat roșii care scoate semințele.
Noi nu am avut și a fost o adevărată aventură să găsim una prin vecini care să și funcționeze :)

 

INGREDIENTE

  • să fi fost vreo 40-50 kg roșii de am reușit să umplem un ceaun așa mare
  • sare,
  • zahăr.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suc de roșii:

Roșiile se spală bine, se taie în două (cele mici) sau patru (cele mari) și se înlătură cotorul și eventualele impurități. Se dau prin mașina de tocat roșii (musai care scoate semințele și elimină coaja). Dacă aveți una electrică deja e floare la ureche. Bunica neavând așa minunăție de mașină, le dă prin mașina de tocat normală și apoi prin sită (muncă multa, prea multă!!!). După ce se dau toate roșiile prin mașina de tocat trecem la resturile rezultate. Cică e păcat de ele (mai ies câteva castroane), așa că se mai pot de 2-3 ori când ai mașină bună.


Acum că am umplut ceaunul îl punem la foc. Atenție la foc, că putem să dăm sucul în fiert (se umflă ca laptele). Dacă faceți la ceaun, puneți lemne în foc cu grijă, sau luați o găleată cu apă ca să aveți cu ce stinge. Când începe să fiarbă nu ne dezlipim de lângă el și amestecăm aproape constant. Să fi fiert vreo oră la așa cantitate. Dar se fierbe în funcție de cât de gros vreți să-l faceți. Spre sfârșit punem sare și zahăr după gust și se mai fierbe 10-15 minute. Noi am pus de mai multe ori și sare și zahăr așa că s-a pierdut șirul cât s-a pus, până la urmă toată lumea care gusta a zis că e destul :)


Se pune fierbinte în sticle. Se fierb în bain-marie pentru 20-30 minute. Se acoperă cu o pătură groasă și se lasă până la răcirea completă. Se duc fie în beci (cine are, adică bunica) sau în cămara (adică eu). La iarnă o să ne prindă tare bine!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Suc de roșii" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

04.09.2012, 19:01

Rocsi 1

04.09.2012, 20:29

Waw ce cantitate mare de rosii ai avut!

iri_iri 1

04.09.2012, 20:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Suc de rosii pentru iarna