Castraveți bulgărești în oțet

de elucubratiiculinare in Muraturi, 14 Sep 2012 | 3590 vizualizari

 

O rețetă rătăcită, mulțumesc Bunicii că mi-a adus aminte de ea!
Este prima dată când fac eu cu mânuța mea această rețetă, dar am respectat indicațiile și sigur au ieșit demențial de buni.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg castraveți cornișor,
  • 2 morcovi,
  • 1 ceapă de apă,
  • 24 linguri oțet din vin de 90 grade,
  • 3 lingurițe boabe de piper negru,
  • 3 lingurițe boabe de muștar,
  • 6 lingurițe de zahăr,
  • 6 lingurițe sare,
  • 3 flori de mărar,
  • apă.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveți bulgărești în oțet:

Spălăm foarte bine castraveții. Pentru 2 kg de castraveți avem nevoie de 6 borcane de 800 g. Spălăm borcanele și pregătim capace pentru ele (de preferință noi). Curățăm morcovii, se spală și se taie rondele. Curățăm ceapa, se spală și se taie rondele. Punem castraveții în borcane. Apoi în fiecare borcan adăugăm câte 3 rondele de morcov, 3 rondele de ceapă, o linguriță de sare, o linguriță de zahăr, 4 linguri de oțet, 1/2 linguriță boabe piper, 1/2 linguriță boabe muștar și 1/2 floare de mărar.


Se umplu borcanele cu apă și se pun capacele. Într-o oală înaltă, aranjăm un prosop curat la fund și punem 3-4 borcane, apoi acoperim cu apă. Se pun la fiert pentru 15 minute de când începe apa să clocotească. Se lasă să se răcească în oală. Se scot, se șterg cu un prosop și se pun în cămară.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveți bulgărești în oțet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Mihaela11_jo 1

15.09.2012, 14:00

Deliciosi

adry88 1

16.09.2012, 14:57

tare buni

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati de vara