Castraveti in saramura de vara

de Ela68 in Muraturi, 16 Iun 2013 | 10400 vizualizari

 

Cand vad floarea de marar, mereu ma duce cu gandul la o mancarica de castraveti. Pentru ca au aparut deja castravetii marime XXL ( n-am stiut cum sa le zic :)), n-am mai stat pe ganduri si m-am pus pe treaba.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de castraveti
  • 1 kg apa
  • 2 linguri cu vf sare grunjoasa
  • 3-4 foi dafin
  • flori de marar, 3-4
  • 1 capatana de usturoi
  • piper boabe, 1 lingura
  • 2 cepe
  • 2 frunze de visin (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in saramura de vara:

Castravetii se spala si le taiem capetele( asta pentru a se acri mai repede ). Se aseaza in borcan florile de marar si ceapa taiata rondele, apoi asezam castravetii cat mai optim.

Se pun foile de dafin, usturoiul, piperul boabe si frunzele de visin.

Se pregateste saramura si se toarna calda peste castraveti.

Nu umpleti borcanele, deosrece in momentul fermentarii ar putea da pe afara.

Se pune o farfuriuta deasupra ( eu am pus capac...doar pentru foto ) si se lasa la soare pentru 2-3 zile.

 

TIPS-URI

1

ies doua borcane de 1,7 kg.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in saramura de vara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Sim0na 1

17.06.2013, 14:59

Si eu patesc la fel cu floarea de marar Faini castravetii!

Corinuta 1

17.06.2013, 21:48

tare-mi plac!

Ela68 1

17.06.2013, 22:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati la soare