Castraveti in saramura de vara

de Ela68 in Muraturi, 16 Iun 2013 | 4378 vizualizari

 

Cand vad floarea de marar, mereu ma duce cu gandul la o mancarica de castraveti. Pentru ca au aparut deja castravetii marime XXL ( n-am stiut cum sa le zic :)), n-am mai stat pe ganduri si m-am pus pe treaba.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de castraveti
  • 1 kg apa
  • 2 linguri cu vf sare grunjoasa
  • 3-4 foi dafin
  • flori de marar, 3-4
  • 1 capatana de usturoi
  • piper boabe, 1 lingura
  • 2 cepe
  • 2 frunze de visin (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in saramura de vara:

Castravetii se spala si le taiem capetele( asta pentru a se acri mai repede ). Se aseaza in borcan florile de marar si ceapa taiata rondele, apoi asezam castravetii cat mai optim.


Se pun foile de dafin, usturoiul, piperul boabe si frunzele de visin.


Se pregateste saramura si se toarna calda peste castraveti.


Nu umpleti borcanele, deosrece in momentul fermentarii ar putea da pe afara.


Se pune o farfuriuta deasupra ( eu am pus capac...doar pentru foto ) si se lasa la soare pentru 2-3 zile.


 

TIPS-URI

1

ies doua borcane de 1,7 kg.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in saramura de vara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Sim0na 1

17.06.2013, 14:59

Si eu patesc la fel cu floarea de marar Faini castravetii!

Corinuta 1

17.06.2013, 21:48

tare-mi plac!

Ela68 1

17.06.2013, 22:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati