Castraveti in saramura de vara

de Ela68 in Muraturi, 16 Iun 2013 | 7192 vizualizari

 

Cand vad floarea de marar, mereu ma duce cu gandul la o mancarica de castraveti. Pentru ca au aparut deja castravetii marime XXL ( n-am stiut cum sa le zic :)), n-am mai stat pe ganduri si m-am pus pe treaba.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de castraveti
  • 1 kg apa
  • 2 linguri cu vf sare grunjoasa
  • 3-4 foi dafin
  • flori de marar, 3-4
  • 1 capatana de usturoi
  • piper boabe, 1 lingura
  • 2 cepe
  • 2 frunze de visin (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in saramura de vara:

Castravetii se spala si le taiem capetele( asta pentru a se acri mai repede ). Se aseaza in borcan florile de marar si ceapa taiata rondele, apoi asezam castravetii cat mai optim.


Se pun foile de dafin, usturoiul, piperul boabe si frunzele de visin.


Se pregateste saramura si se toarna calda peste castraveti.


Nu umpleti borcanele, deosrece in momentul fermentarii ar putea da pe afara.


Se pune o farfuriuta deasupra ( eu am pus capac...doar pentru foto ) si se lasa la soare pentru 2-3 zile.


TIPS-URI

1

ies doua borcane de 1,7 kg.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in saramura de vara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Sim0na 1

17.06.2013, 14:59

Si eu patesc la fel cu floarea de marar Faini castravetii!

Corinuta 1

17.06.2013, 21:48

tare-mi plac!

Ela68 1

17.06.2013, 22:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi de post
  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de conopida cu porumb, ton si masline

de katty 6

la 15:56

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:01

Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza

de Rocsi 9

ieri la 18:34

RETETA RECOMANDATA
Castraveți bulgărești în oțet