Varza la butoi pentru murat

de babi5 in Muraturi, 23 Oct 2014 | 3420 vizualizari

 

Asa cum ma repet, sunt sigura ca fiecare dintre voi stie cum se pune varza pentru Iarna ,dar o reteta in plus nu strica ,poate este de ajutor tinerelor Bucatarese o recomand cu drag.Am folosit un butoi de plastic de 100 l.

 

INGREDIENTE

  • 59 kg varza( cu frunze subtiri)
  • sare
  • pipet boabe
  • mustar boabe
  • 1 telina mare,
  • 3 mere mari Ionatan
  • 1 porumb(pentru boabe)
  • 2 gutui mari
  • foi de dafin
  • crengute de cimbru
  • crengute de marar
  • hrean
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza la butoi pentru murat:

Prima data oparim bine butoiul si il spalam.Apoi curatam bine varza de frunzele deteriorate si ii scoatem cotorul,desfacem boabele de porumb si curatam hreanul si telina si le feliem.


Apoi in fiecare cotor de varza punem ,2-3 boabe porumb,citeva de piper si mustar si apoi umplem cu sare.Pe fundul butoiului punem crengute de cimbru si marar,foi de dafin,boabe de piper si mustar felii de gutuie si mar hrean ,apoi incepem sa asezam varza ,dupa doua rinduri iarasi punem : hrean,piper,mustar ,cimbru,marar,felii de telina ,mar si gutuie,foi de dafin.


Apoi iarasi varza si repetam operatiunea pina la terminare.Acoperim si lasam pina a doua zi sa se aseze varza si facem saramura si punem peste ( la 10 l apa fiarta si racita 1 lingura de sare).Deasupra punem scindurele pe care le-am oparit si spalat bine si peste scindurele o piatra de codru mai mare, spalata si curatata bine ca sa tina varza apasata (adica sa stea in saramura ,ca altfel se ridica datorita sarii)


Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Pe toata perioada cit sta la murat cu un furtun ,pitrocim moarea (adica o scoatem cu furtunul si o punem inapoi ca sa ramina limpede)

2

Si asa obtinem o varza murata si aromata buna pentru :sarmalute,varza calita,varza la la cluj,Ciorba de varza,taitei cu varza,placinte cu varza.etc. si consumata ca atare cu putin ulei piper si boia ,o salata delicioasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza la butoi pentru murat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

Fierbator Style White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (27)

babi5 1

23.10.2014, 18:52

Aliliana multumesc

Panacris 1

02.12.2014, 14:21

babi5 1

02.12.2014, 15:25

Panacris multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9780 puncte

oanapl

8920 puncte

RODIMUR

8820 puncte

Rocsi

7100 puncte

Valclaudia

5880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura televizor
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet