Castraveti murati cu pikant fix

de Constelatialeu in Muraturi, 2 Sep 2014 | 9209 vizualizari

 

Am mancat anul trecut la cineva castraveti murati cu pikant fix si mi-a placut foarte mult,era ceva care mi-a gadilat papilele intr-un mod placut,asa ca anul asta am pus si eu.Sper sa fie buni,acum cum mi-o fi norocul...

 

INGREDIENTE

  • 10 kg castravti
  • 6 l apa
  • 600 g zahar
  • 1,3 l otet de 9 grade
  • 4 plicuri pikant fix dulce acrisor
  • ceapa
  • morcov
  • boabe de mustar
  • 27 borcane de 800 g
Portii: 27
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati cu pikant fix:

Mai intai am pregatit borcanele, sa fie curate. Am curatat morcov si ceapa, am avut o ceapa micuta, ca nu a crescut mai mult. Pe fundul borcanelor am asezat rondele de morcov si ceapa (fiecare cat vrea sa puna), am adaugat boabe de mustar si apoi am asezat castravetii spalati. Dupa ce am terminat de umplut borcanele, 27 de borcane de 800 g mi-au iesit, am pregatit saramura. Intr-o cratita incapatoare am pus 6 l apa, am adaugat 1,3 l otet, 600 g zahar si cele 4 plicuri de picant fix, cand a inceput sa fiarba, am amestecat incontinuu cca 5 min, apoi am umplut fiecare borcan in parte si le-am sigilat cu capace. Am acoperit borcanele cu o patura .Se lasa la racit pana a doua zi, apoi se depoziteaza in loc racoros si intunecat.

 

RETETA IN IMAGINI

Castraveti murati cu pikant fix-0
Castraveti murati cu pikant fix-1
Castraveti murati cu pikant fix-2
Castraveti murati cu pikant fix-3
Castraveti murati cu pikant fix-4
Castraveti murati cu pikant fix-5
Castraveti murati cu pikant fix-6

COMENTARII (20)

Bunica

Bunica 1

02.09.2014, 20:12

Clemeeee,cu pikant fix?

Constelatialeu

Constelatialeu 1

02.09.2014, 21:04

Da Buni,ce-i de neinteles?

Rocsi

Rocsi 1

03.09.2014, 11:01

Si eu am mancat o data de la mama soacra si erau tare buni la gust!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!