Castraveti murati, crocanti si deliciosi

de arhi in Muraturi, 24 Aug 2011 | 27735 vizualizari

 

Stiu ca sunt multe retete privind conservarea castravetilor...si toate sunt delicioase.Indraznesc sa va scriu o reteta care mie si familiei mele ne place mult...
Eu pun castraveti in borcane de 800g.(720),iar reteta se refera la acesta masura..
Deci pentru un borcan de 800 gr ..avem nevoie de;

 

INGREDIENTE

  • Pregatim urmatoarele:
  • 4 frunze de telina  
  • 2 cepe albe mijlocii  
  • 2-3 morcovi  
  • boabe mustar
  • piper boabe
  • 1 catel de usturoi,  
  • 1-2 foi de dafin,
  •  2-3 fire de marar uscat,  
  • telina frunze
  • +
  • 1 lingura varf de zahar
  • 1 lingura rasa de sare
  • 1 parte otet de 9 grade
  • 3 parti apa
  • si binenteles CASTRAVETII......................
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati, crocanti si deliciosi:

Castravetii se spala  bine, mici sau mijlocii ca marime. 

Ceapa curatata si taiata solzi, morcovii curatati si taiati rondele, boabe de mustar, piper, foi dafin, mararul se aseaza in borcan .Se pun apoi castravetii cum doriti vertical sau orizontal. Se repeta operatiunea la 1/2 borcanului cu mirodeniile mai sus amintite.

La final punem  in borcan amestecul facut din: 1 lingura varf de zahar 1 lingura rasa de sare 1 parte otet de 9 gr si 3 parti apa.  Se leaga sau punem capacul si se dau la bain-marin , din momentul inceperii fierberii se tin 15 minute. Se lasa  la racit pana a doua zi si ....direct in camara...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati, crocanti si deliciosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

alinutzika 1

25.08.2011, 10:08

foarte buni...exact asa ii pune mama mea!

arhi 1

25.08.2011, 11:26

Multumesc Ina,,intr-adevar pun uneori cam mult...asta-i!!!!!!!! imi place sa am ,mai ales ca am gradina mare.......

Rocsi 1

25.08.2011, 13:24

bun venit imi place reteta de castraveti murati si imi place si camara ta ca este plina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Castraveti in saramura