Castraveciori murati "bulgaresti"

de merisor in Muraturi, 7 Sep 2012 | 20197 vizualizari

 

Acesti castraveciori ies dulci - acrisori.

 

INGREDIENTE

  • 6 KG castraveciori
  • sare
  • zahar
  • condimente pentru muraturi
  • rondele de ceapa
  • rondele de morcovi
  • catei de usturoi
  • marar uscat(maciulii si cozi)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveciori murati "bulgaresti":

Am ales castraveciori nici prea mici, dar nici prea mari.Reteta este pentru borcanele de 800 gr, dar eu am adaptat-o si la borcanele de 1600 gr pentru ca am folosit si din acelea.


Deci va spun cum se procedeaza pentru borcanul de 800 gr. Se spala castraveciorii bine si se lasa in apa rece pana cand se pregatesc borcanele si restul de ingrediente.


Se curata morcovii si ceapa si se taie rondele, Usturoiul se curata si se taie i doua(cateii). Mararul uscat se rupe cat sa incapa in borcane, ideal ar fi sa existe cate o maciulie la fiecare borcan, dar eu am folosit si frunzele si coditele uscate.


Am folosit condimente pentru muraturi la plic pentru ca acestea contin de toate(piper, coriandru, boabe de mustar, etc.).


Asezam pe fundul borcanelor 2-3 rondele de ceapa, 2-3 de morcovi, 2-3 bucati de usturoi si cate o maciulie de marar dupa care asezam cu grija castraveciorii sa nu ii spargem. Eu am incercat sa-i asez vertical sa intre mai multi in borcan. Dupa ce i-am asezat turnam otet pana la semnul de jos al borcanului, fiecare borcan are niste dungi in partea de jos, pana acolo am pus otet, apoi punem o lingurita de sare grunjoasa mai cu varf si doua linguri de zahar. Mai punem codite si frunze de marar si condimente pentru muraturi, apoi completam cu apa pana la gatul borcanelor si infiletam capacele. Asezam borcanele intr-o oala cu gura mai larga si turnam apa pana la gatul borcanelor. Punem oala pe foc si lasam sa fiarba la foc incet doar 5 minute dupa ce a atins punctul de fierbere, apoi stingem focul si lasam borcanele in apa fiarta pana se racesc natural.


 

TIPS-URI

1

pentru a iesi mai picanti se pun si rondele de hrean curatate.

2

cand sunt gata, castraveciorii trebuie sa isi schimbe culoarea intr-un verde kaki

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveciori murati "bulgaresti"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

babi5 1

21.08.2013, 12:25

si uite asa incet incet se umple camara

Mirela Suba 1

21.08.2013, 16:43

ceva bun pt iarna yuuuuuuuumi

Panacris 1

05.08.2015, 17:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati