Dulceata de ardei iuti

de elucubratiiculinare in Conserve, 11 Oct 2016 | 556 vizualizari

 

Am mai gustat ceva asemănător, dar nu am crezut că este dulceață.  Și acum tot un sos iute-dulce-acrișor l-aș denumi. Înarmată cu mănuși, mască și răbdare m-aș apuca din nou, pentru că nu cred că-mi va ajunge din cantitățile făcute.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ardei iuți de preferat roșii
  • 500 g ardei gras roșu, gogoșari sau capia
  • 500 g zahăr
  • 500 g oțet
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iuti:

În primul rând aveți nevoie de mănuși, dacă nu aveți, nu vă apucați de treabă. Spălăm ardei iuți și capia.Se înlătură cotorul, nervurile și semințele, folosindu-ne de un cuțit și o linguriță.


Este nevoie de mult aer, dacă nu se poate lucra afară, măcar lăsați geamul deschis larg.După ce am reușit să termin, am lăsat ustensilele folosite mai mult timp în apă, chiar le-am spălat de mai multe ori.


Am pus de la început un ziar sub tocătorul folosit pentru a stânge mai ușor resturile.Se dau prin mașina de tocat sau la robot.


Se pune la foc zahărul cu oțetul.

După câteva clocote, adăugăm ardeii tocați și amestecăm.

Se lasă la foc mic și se amestecă constant.

Eu am ținut-o aproximativ o oră până a ajuns la consistența dorită.

Se verifică, punând cu o lingurița pe o farfurioară.

E bine de ținut geamul deschis și ușa închisă ( nu chinuiți și restul persoanelor din casă - mai ales copii).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iuti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

anca_rm 1

12.10.2016, 09:56

dantes 1

12.10.2016, 11:50

Buna!

Rocsi 1

12.10.2016, 20:36

Faina!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui cu mere si anason