Dulceata de ardei iuti cu ceapa rosie

de Bucataras in Dulceata / Gem, 1 Noi 2019 | 5030 vizualizari

 

Dulceata de ardei iuti, dulce-acrisoara, usor picanta, este perfecta alaturi de o friptura sau un platou de branzeturi. Reteta de azi are printre ingrediente si cativa gogosari si ardei capia, precum si ceapa rosie, ingrediente care mai iau din iuteala ardeiului. 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei iuti (cantariti intregi)
  • 700 g ardei capia si gogosari
  • 700 g ceapa rosie
  • 700 g zahar
  • 700 ml otet de mere
  • 4-5 cuisoare
  • 1 varf cutit de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iuti cu ceapa rosie:

Spala ardeii, taie cozile si curata bine de seminte si vinisoarele care ii dau iuteala. Neaparat cu manusi, caci daca sunt foarte iuti nu scapi usor de senzatia de arsura a mainilor. :D 

Daca sunt foarte iuti, spala-i in mai multe ape. 

Spala si curata capia, gogosarii si ceapa rosie. 

Taie ardeii si gogosarii cat de marunt iti place, iar ceapa tai-o pestisori. Pentru ca am avut o cantitate mai mare de legume, eu le-am tocat la robot.

Pune otetul la fiert impreuna cu zaharul si cateva cuisoare, pana se formeaza un sirop, la fel ca la orice dulceata. Fa testul cu picatura pe farfurie: siropul trebuie sa fie suficient de legat incat picatura sa-si pastreze forma, dar atentie, sa nu iasa nici prea inchegat. 

Pune ardeii iuti si celelalte ingrediente peste sirop, amesteca si lasa la fiert pana se leaga bine dulceata. Aspectul ardeiului la final trebuie sa fie usor sticlos. 

Pune dulceata de ardei iuti cu ceapa rosie in borcane sterilizate, inchide capacele si intoarce borcanele cu fundul in sus, pentru cateva minute. 

A iesit o dulceata echilibrata ca gust, nici prea dulce, nici prea iute, pe care am savurat-o acompaniata de cateva branzeturi si samburi de nuci si un pahar de vin rosu. 

Sa incercati si voi reteta mea de dulceata de ardei iuti cu ceapa rosie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iuti cu ceapa rosie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de ardei iuti