Jeleu de căpşuni

de diaconta in Dulceata / Gem, 24 Iun 2013 | 3109 vizualizari

 

Nu i-am spus nici dulceaţă,nici gem pentru că e mai degrabă un jeleu.Eu prefer pentru anumite fructe delicate,puternic parfurmate să folosesc zahar gelifiant ori Gelfix,asta pentru a nu „deteriora” prea mult gustul şi culoarea fructelor prin fierbere şi pentru că nu-mi place să fie prea dulce indiferent că e vorba de gem ori dulceaţă.Stiu că unii nu sunt de acord cu folosirea gelfixului,dar e alegerea fiecaruia.Mie îmi place foarte mult culoarea superbă şi aroma preparatului obţinut.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg capşuni
  • 1 kg zahar
  • 4 plicuri Gelfix 3:1+2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jeleu de căpşuni:

Capşunii i-am curatat,i-am spalat si i-am lasat cu zahar de dimineata pâna seara.

Am amestecat din când în când sa se topeasca zaharul.

Am zdropit o parte din capsuni cu blenderul vertical si altii i-am lasat întregi.

Am pus amestecul sa fiarba cam 20 de minute.

Am cules spuma formata.

Gelfixul l-am amestecat cu cele doua linguri de zahar,apoi l-am pus peste capsuni.

Am mai fiert 15 minute,apoi am oprit focul.

Puteti sa scoateti pe o farfurie,sa lasati sa se raceasca si sa vedeti daca se încheaga.

Am pus fierbinte în borcane,le-am închis si le-am lasat sa se raceasca acoperite cu o patura.

Acum parca ma tenteaza sa-i fac felul cu niste clatite….dar mai bine mai astept putin.

 

RETETA IN IMAGINI

Jeleu de căpşuni-0
Jeleu de căpşuni-1
Jeleu de căpşuni-2
Jeleu de căpşuni-3

COMENTARII (40)

iri_iri

iri_iri 1

25.06.2013, 16:11

bun acest jeleu

ionela2682

ionela2682 1

26.06.2013, 10:35

Ce culoare superba!!!Die prezentarea m-a lasat cu gura cascata!!!Bravo !

diaconta

diaconta 1

26.06.2013, 11:54

Multumesc Ionela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!