Jeleu de coacaze rosii

de Criss in Dulceata / Gem, 12 Iul 2019 | 129 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1300 g coacaze rosii (cantarite dupa curatare) 
  • 1 kg zahar 
  • sucul de la o lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jeleu de coacaze rosii:

Coacazele se spala, apoi se se desprinde fiecare bobita de pe ciorchine. Peste fructe se pune tot zaharul. Se amesteca cu o lingura de lemn, astfel incat bobitele sa se zdrobeasca. Se lasa in frigider minim 8 ore, pana cand zaharul se dizolva si fructele vor lasa sirop.


Se pune vasul la foc mic si din momentul in care incepe sa fiarba, se lasa 20 de minute, amestecand din cand in cand.


Dupa acest timp, se pun fructele impreuna cu siropul, intr-o strecuratoare si se paseaza cu ajutorul unei linguri, pana cand in sita vor ramane doar semintele si coaja. In imaginile de mai jos, veti vedea cum am procedat. Operatiunea e putin mai migaloasa si necesita timp, dar rezultatul va va incanta cu siguranta.


Jeleul rezultat se pune pe foc, se adauga sucul de lamaie si se mai fierbe 10 minute, dupa care se toarna in borcane sterilizate. Nu trebuie fiert mai mult, pentru ca aceste coacaze contin o cantitate considerabila de pectina si jeleul se va inchega repede. Are o culoare superba, dupa cum puteti vedea si in imagini, e delicios si cu siguranta nu va rezista foarte mult in camara. Din cantitatile date, mie mi-au rezultat 3 borcane si jumatate de 380 ml.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu de coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Criss 1

12.07.2019, 22:30

Rocsi 1

14.07.2019, 19:08

Ce fain ti-a iesit! Bravo!

mirela0911 1

14.07.2019, 19:21

Ce culoare frumoasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6150 puncte

MotanLaOale

4939 puncte

mirela0911

4567 puncte

 Adi

4424 puncte

Rocsi

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui