Vinete cu capia, usturoi și ardei iute

de elucubratiiculinare in Conserve, 12 Feb 2017 | 1941 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg vinete
  • 1,5 kg ardei capia
  • 300 ml ulei
  • 200 ml apă
  • 100 ml oțet
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 1/2 linguriță piper boabe
  • 2-3 foi dafin
  • 1,5 l suc de roșii
  • 2-3 căpățâni usturoi
  • 10 ardei iuți
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu capia, usturoi și ardei iute:

Vinetele se curăță de coajă, se taie cuburi și se presară 2 linguri sare. Se amestecă și se lasă minim jumătate de oră, după care se scurg bine.

Chiar se presează pentru a ieși toată amăreala. Se prăjesc pe rând în ulei - nu prea tare- nu trebuie rumenite.


Ardeiul capia se spală, se înlătură cotorul și semințele și se taie fideluță.


Amestecăm într-o oală apa cu oțetul, sare, zahărul, piperul boabe și frunzele de dafin.

Se pune pe foc, iar când începe să clocotească, adăugăm ardeii și lăsăm să dea câteva clocote.



Pregătim aproximativ 8 borcane de 800 g sau 16 borcane de 400 g.

Vom pune în borcan, un rând de vinete prăjite, un rând de ardei capia, 2-3 feliuțe de usturoi și 2-3 feliuțe de ardei iute și repetăm până umplem borcanul, lăsând gol de aproximativ 2 degete.

Se lasă acest gol pentru că vom completa cu suc de roșii.

Se pun capace și se sterilizează, fie în cuptor, fie în bain-marie. Se păstrează la cald până la răcirea completă, după care se dau la cămară.

Se poate servi după minim 2 săptămâni.


Se servește ca atare în zilele de post sau ca si garnitură, la friptura preferată.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu capia, usturoi și ardei iute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

12.02.2017, 09:55

dantes 1

13.02.2017, 14:15

Bune!

Rahela Velicu 1

13.02.2017, 19:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave