Castraveti murati pentru iarna

de elucubratiiculinare in Muraturi, 12 Sep 2012 | 8030 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg castraveti,
  • ~ 8 l apa.
  • 16 linguri sare,
  • 300 ml otet,
  • boabe de mustar,
  • boabe de piper,
  • o radacina de hrean,
  • 10 linguri de ulei.

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati pentru iarna:

Castravetii se spala, li se vor taia capetele si se vor pune intr-o oala mare (in care sa incape toti). Apa se pune la fiert impreuna cu sarea (2 linguri de sare la 1 litru de apa), dupa care se toarna peste castraveti. Se va pune o farfurie deasupra castravetilor sa-i tina pe toti in apa. Se lasa pana a doua zi, cand vom scurge apa, pe care o vom pune iar la fiert si care se va turna iar peste castraveti. In a treia zi scurgem iar apa, in care adaugam otetul (200 ml la 5 litri de apa) si o punem la fiert. Aranjam castravetii in borcane, punem in fiecare borcan boabe de mustar, boabe de piper, putin hrean dat pe razatoare sau feliute. Turnam apa fierbinte in borcane si punem cate o lingurita de ulei la fiecare borcan. Se etanseaza borcanele cu capac sau celofan si la camara cu ele.


Se pot adauga rondele de ceapa, morcov si catei de usturoi.


Bon Appetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Lau 1

13.09.2012, 14:55

foarte buni

adry88 1

13.09.2012, 17:05

buni castraveti

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:31

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Castraveti in saramura