Castraveti murati pentru iarna

de elucubratiiculinare in Muraturi, 12 Sep 2012 | 6978 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg castraveti,
  • ~ 8 l apa.
  • 16 linguri sare,
  • 300 ml otet,
  • boabe de mustar,
  • boabe de piper,
  • o radacina de hrean,
  • 10 linguri de ulei.

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati pentru iarna:

Castravetii se spala, li se vor taia capetele si se vor pune intr-o oala mare (in care sa incape toti). Apa se pune la fiert impreuna cu sarea (2 linguri de sare la 1 litru de apa), dupa care se toarna peste castraveti. Se va pune o farfurie deasupra castravetilor sa-i tina pe toti in apa. Se lasa pana a doua zi, cand vom scurge apa, pe care o vom pune iar la fiert si care se va turna iar peste castraveti. In a treia zi scurgem iar apa, in care adaugam otetul (200 ml la 5 litri de apa) si o punem la fiert. Aranjam castravetii in borcane, punem in fiecare borcan boabe de mustar, boabe de piper, putin hrean dat pe razatoare sau feliute. Turnam apa fierbinte in borcane si punem cate o lingurita de ulei la fiecare borcan. Se etanseaza borcanele cu capac sau celofan si la camara cu ele.


Se pot adauga rondele de ceapa, morcov si catei de usturoi.


Bon Appetit!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Lau 1

13.09.2012, 14:55

foarte buni

adry88 1

13.09.2012, 17:05

buni castraveti

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati