Zacusca picanta de ciuperci

de elucubratiiculinare in Zacusca, 28 Sep 2017 | 4672 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ceapă
  • 1 kg ciuperci champignon
  • 1 kg ardei kapia copt (aprox. 3 kg ardei kapia crud)
  • 500 ml suc de roșii
  • 1 căpățână usturoi
  • 3 frunze dafin
  • 1 ardei iute
  • 250 ml ulei
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca picanta de ciuperci:

Ardeiul kapia se poate coace cu o zi înainte. Eu îi coc pe o tavă în cuptor. Îi las aproximativ o oră la 180 grade C, la jumătatea timpului întorcându-i. Se scot într-o oală și se presară 1-2 linguri sare. Se acoperă și se lasă minim o oră. Apoi se curăță de cotor, semințe și coajă. Se lasă la scurs.

  Ceapa se curăță și se taie julienne. Ciupercile se curăță și se taie feliuțe. Ardeiul kapia se dă prin mașina de tocat. Se călește ceapa în uleiul încins până devine sticloasă. Se adaugă ciupercile și se amestecă ușor. După 10 minute, adăugăm bulionul, ardeiul kapia, usturoiul tocat mărunt, foile de dafin și ardeiul iute tocat mărunt.
Pentru mine a fost destul unul - a fost foarte foarte iute. În funcție de preferințe, el se poate suplimenta sau elimina. Lăsăm la foc mic alte 20 minute sau până scade sosul, amestecând constant.
Se oprește focul, se condimentează cu sare și piper după gust.
Se îndepărtează foile de dafin.
Pregătim din timp 6 borcane de 400 grame, adică le spălăm și le sterilizăm, la fel și capacele, care ar fi de preferat să fie noi.
Se pune zacusca fierbinte în borcane.
Pentru a se păstra mai bine în cămară, eu întotdeauna le fierb și în bain-marie pentru minim 20 minute. Se scot și se țin până a doua zi acoperite cu o pătură sau un prosop mai gros.
Se pun etichete și se dau la cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca picanta de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de dovlecei si fasole verde