Zacusca de dovlecei

de Andra_Constantinescu in Zacusca, 20 Oct 2015 | 2133 vizualizari

 

Este pentru prima data cand fac zacusca de dovlecei si pentru asta am avut nevoie de o reteta, pe care am luat-o de pe un site, www.pofta-buna.com.
Foarte buna este.

 

INGREDIENTE

  • 4,3 kg dovlecel curatat de coaja si seminte;
  • 1,5 kg ceapa;
  • 2 morcovi;
  • 1,5 kg ardei rosu;
  • 1,5 kg rosii;
  • 300 ml ulei;
  • sare grunjoasa;
  • cateva boabe de piper negru;
  • 3 foi de dafin.
Portii: 13
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de dovlecei:

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte.


Ardeiul se coace in tava, la cuptor, apoi se pune intr-o cratita, se adauga sare grunjoasa si se acopera cu un capac.


Ceapa se curata de foi, se spala, se da prin robot si se pune la calit intr-un tuci mare impreuna cu uleiul. Se poate adauga si putina apa.


Morcovii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoare, apoi se calesc impreuna cu ceapa.


Se adauga dovlecelul dupa 10-15 minute.


Se curata ardeiul de coaja arsa si de seminte, se toaca si se pune in tuci, alaturi de celelalte ingrediente.


Rosiile se spala, li se indeparteaza coditele si se dau prin robot, apoi se pun in tuci si se fierbe zacusca pana cand iese uleiul la suprafata. Spre final, se adauga piperul si foile de dafin si se potriveste de sare.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se pune zacusca fierbinte in borcane de 400 g, se capacesc si se mai pun la cuptorul preincalzit intr-o tava cu apa fierbinte, tinandu-se circa 30 de minute. Se lasa borcanele sa se raceasca in cuptor, apoi se depoziteaza.


 

TIPS-URI

1

Se pot adauga si 2-3 catei de usturoi pentru aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Andreea Caroline 1

21.10.2015, 12:54

Rocsi 1

21.10.2015, 19:21

Xandrinne 1

21.10.2015, 23:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete si dovlecei