Zacusca de dovlecei

de Andra_Constantinescu in Zacusca, 20 Oct 2015 | 1904 vizualizari

 

Este pentru prima data cand fac zacusca de dovlecei si pentru asta am avut nevoie de o reteta, pe care am luat-o de pe un site, www.pofta-buna.com.
Foarte buna este.

 

INGREDIENTE

  • 4,3 kg dovlecel curatat de coaja si seminte;
  • 1,5 kg ceapa;
  • 2 morcovi;
  • 1,5 kg ardei rosu;
  • 1,5 kg rosii;
  • 300 ml ulei;
  • sare grunjoasa;
  • cateva boabe de piper negru;
  • 3 foi de dafin.
Portii: 13
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de dovlecei:

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte.


Ardeiul se coace in tava, la cuptor, apoi se pune intr-o cratita, se adauga sare grunjoasa si se acopera cu un capac.


Ceapa se curata de foi, se spala, se da prin robot si se pune la calit intr-un tuci mare impreuna cu uleiul. Se poate adauga si putina apa.


Morcovii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoare, apoi se calesc impreuna cu ceapa.


Se adauga dovlecelul dupa 10-15 minute.


Se curata ardeiul de coaja arsa si de seminte, se toaca si se pune in tuci, alaturi de celelalte ingrediente.


Rosiile se spala, li se indeparteaza coditele si se dau prin robot, apoi se pun in tuci si se fierbe zacusca pana cand iese uleiul la suprafata. Spre final, se adauga piperul si foile de dafin si se potriveste de sare.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se pune zacusca fierbinte in borcane de 400 g, se capacesc si se mai pun la cuptorul preincalzit intr-o tava cu apa fierbinte, tinandu-se circa 30 de minute. Se lasa borcanele sa se raceasca in cuptor, apoi se depoziteaza.


 

TIPS-URI

1

Se pot adauga si 2-3 catei de usturoi pentru aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Andreea Caroline 1

21.10.2015, 12:54

Rocsi 1

21.10.2015, 19:21

Xandrinne 1

21.10.2015, 23:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete si dovlecei