Garam masala

de elucubratiiculinare in Conserve, 8 Mar 2014 | 4136 vizualizari

 

Dacă vă place mâncarea indiană, acest amestec de condimente nu ar trebui să vă lipsească din casă.
Se poate păstra timp de câteva luni într-un recipient etanș într-un loc răcoros.

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri semințe de coriandru
  • 1 lingură semințe chimen
  • 1 linguriță chimen negru - shahjeera - opțional
  • 1 lingură piper negru boabe
  • 3 păstăi de cardamon negru
  • 1 linguriță cuișoare
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată sau 1 rulou
  • 1 linguriță nucșoară măcinată sau 1 nucă
  • 3 foi de dafin zdrobite
  • 1 1/2 linguriță ghimbir pudră
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garam masala:

Se încălzește o tigaie mare la foc mediu. Se adaugă toate ingredientele cu excepția ghimbirului pudră. Se amestecă din când în când. Când condimentele s-au prăjit „fără ulei” se oprește focul și se lasă la răcit. După ce s-au răcit, se scot păstăile de cardamon, se înlătură pielea și se eliberează semințele. Adăugăm și ghimbirul pudră și le pisăm într-un mojar sau cu ajutorul unei râșnițe electrice curate. Până la folosire se depozitează într-un recipient etanș într-un loc răcoros.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Garam masala" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

mihaelar63 1

08.03.2014, 23:51

Ce aroma

Pushaa 1

09.03.2014, 11:04

interesant!

Rocsi 1

09.03.2014, 11:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sos garam masala
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos garam masala