Tikka Masala

de Ksenya in Pui, 9 Apr 2021 | 13284 vizualizari

 

Tikka masala este un preparat foarte cunoscut si apreciat in toata lumea.
Face parte din gastronomia indiana.
O explozie de mirodenii si culori.
Va indemn s-o incercati.
Eu am facut-o de data acesta de pui.

 

INGREDIENTE

  • Marinada:
  • 4 pulpe de pui dezosate si fara piele sau piept de pui
  • 200 grame iaurt
  • 2 lingurite gimbir razuit
  • 2 lingurite usturoi zdrobit
  • 2 lingurite grama masala
  • 2 lingurite turmenic
  • O lingurita chimen macinat
  • Fulgi ardei iute (optional )
  • 2 lingurite boia ardei dulce
  • O jumatate lingurita sare
  • Sosul
  • 50-70 g unt
  • O ceapa mare tocata marunt
  • O lingurita turmenic
  • O lingurita coriandru boabe macinate
  • O lingurita grama masala
  • 2 cesti piure de rosii sau suc de rosii mai scazut
  • 2 lingurite boia de ardei dulce
  • O cana smantana de gatit
  • O lingurita zahar brun
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tikka Masala:

 

 Intr-un bol adaugam carnea taiata bucati mai mici, adaugam toate ingredientele de la capitolul marinada, amestecam totul bine acoperim si dam la rece pentru 30 min.

 Intr-o tigaie adaugam 3 linguri ulei, apoi cand s-a incalzit suficient uleiul, adaugam bucatile de carne si le rumenim pe ambele parti. Scoatem pe un platou si dam deoparte.

 Continuam in tigaie sa topim untul, adaugam ceapa si sotam pana ceapa devine sticloasa; adaugam, turmenicul, coriandrul, garam masala, pireul de rosii, adaugam boiaua de ardei dulce.

 Amestecam totul si lasam 2 minute la foc potrivit amestecand in continuu.

 Adaugam smantana de gatit si zaharul brun. Amestecam bine totul din nou, lasam 3 minute.

 Adaugam bucatile de carne rumenite, incorporam bine in sos. Mai lasam 2-3 minute.

 Se serveste cu orez si cu coriandru verde tocat marunt sau verdeata care va place.

 Pofta buna!

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Daca aveti o ocazia sa alegeti intre piept de pui si pulpe de pui, alegeti intotdeauna varianta a 2-a

2

Acest preparat se serveste picant mediu, insa puteti adauga sau nu fulgi de ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tikka Masala" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu lamaie, mustar si miere