Dovlecel olandez umplut

de adnia in Pui, 22 Ian 2013 | 1315 vizualizari

 

Am primit un dovlecel mai deosebit: arata foarte frumos, rotund, si cu petale, ca o floare (mi s-a spus chiar ca arata ca o farfurie zburatoare:)). Am inteles ca samanta provine din Olanda, dar si romanii nostri il cultiva.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. piept de pui
  • cateva ciuperci din conserva
  • 1 ou
  • 1 ceapa mica
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare, piper, dupa gust
  • patrunjel tocat
  • rozmarin pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel olandez umplut:

 

M-am hotarat sa-l umplu cu o umplutura obisnuita de carne de pui si ciuperci, si pt. ca are coaja mai tare decat dovleceii obisnuiti, mi-am zis sa-l coc in coaja. Am trecut la scobirea lui cu o lingura, dupa ce i-am taiat cu grija un capac, apoi am presarat putina sare in interiorul dovlecelului.

Toate ingredientele pt. umplutura le-am pus in robot si le-am mixat.Dupa ce pasta de umplutura a fost gata, am umplut dovlecelul. L-am decorat cu feliute de rosii si fasii de ardei gras. Apoi i-am pus capacul si l-am dat la cuptor cca 45 min. la foc mic.(pana s-a in muiat coaja destul, iar umplutura s-a umflat usor).Ultimele 5 min. mancarea a stat la cuptor fara capacul de jena.Am transferat floarea rezultata pe un platou. Si dupa ce s-a racit putin, am taiat o "petala", ca sa vedeti sectiunea. Eu am servit cu iaurt grecesc, dar se poate servi cu orice alt fel de sos.

Enjoy!

 

RETETA IN IMAGINI

Dovlecel olandez umplut-0
Dovlecel olandez umplut-1

COMENTARII (18)

_Alina_

_Alina_ 1

23.01.2013, 09:04

Grozav! Sper ca mai ai o portie si pentru mine.

diaconta

diaconta 1

23.01.2013, 09:21

imi place si forma si reteta

adry88

adry88 1

23.01.2013, 11:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!