Dovlecel umplut cu carne toacata de porc

de Andra_Constantinescu in Mancaruri cu carne, 25 Iul 2015 | 1230 vizualizari

 

Am facut dovlecel umplut pentru prima oara si vreau sa va spun ca a iesit foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 850 g carne tocata de porc;
  • 100 g orez;
  • un catel de usturoi;
  • doua cepe;
  • 4 linguri rosii pregatite pentru iarna;
  • 3 oua;
  • putin cimbru uscat;
  • sare.
  • Sos:
  • 500 ml apa;
  • 4 linguri rosii pregatite pentru iarna;
  • putin busuioc si oregano uscate;
  • doua boabe de piper negru;
  • o foaie de dafin.
  • In plus:
  • un dovlecel mare (1,5 kg curatat de coaja si seminte);
  • 160 g cascaval Neaos de la Delaco;
  • sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel umplut cu carne toacata de porc:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se pune carnea tocata intr-un castron si se adauga peste ea orezul spalat, usturoiul si ceapa curatate, spalate si date prin robot, rosiile, ouale, cimbrul si sarea, dupa gust. Se amesteca toate aceste ingrediente, apoi se pun intr-o tigaie unsa cu ulei si se calesc la foc mic, amestecand din cand in cand.

Intr-o tava se pun toate ingredientele pentru sos si se amesteca.

Dovlecelul se taie in jumatati pe lungime, se curata, se spala si se aseaza in tava. Se da cu sare. Se aseaza umplutura in fiecare jumatate, apoi se rade cascaval pe deasupra. Se acopera tava cu hartie de copt, apoi se introduce la cuptor pana cand dovlecelul este patruns bine.

 

TIPS-URI

1

In loc de rosii pregatite pentru iarna puteti folosi bulion.

RETETA IN IMAGINI

Dovlecel umplut cu carne toacata de porc-0
Dovlecel umplut cu carne toacata de porc-1
Dovlecel umplut cu carne toacata de porc-2
Dovlecel umplut cu carne toacata de porc-3
Dovlecel umplut cu carne toacata de porc-4
Dovlecel umplut cu carne toacata de porc-5
Dovlecel umplut cu carne toacata de porc-6
Dovlecel umplut cu carne toacata de porc-7
Dovlecel umplut cu carne toacata de porc-8
Dovlecel umplut cu carne toacata de porc-9
Dovlecel umplut cu carne toacata de porc-10

COMENTARII (18)

Rocsi

Rocsi 1

25.07.2015, 19:36

Arata bine!

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

25.07.2015, 21:45

Multumesc, Rocsi!

Gicuta69

Gicuta69 1

27.07.2015, 07:32

Buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!