Dovlecel umplut cu carne toacata de porc

de Andra_Constantinescu in Mancaruri cu carne, 25 Iul 2015 | 4428 vizualizari

 

Am facut dovlecel umplut pentru prima oara si vreau sa va spun ca a iesit foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 850 g carne tocata de porc;
  • 100 g orez;
  • un catel de usturoi;
  • doua cepe;
  • 4 linguri rosii pregatite pentru iarna;
  • 3 oua;
  • putin cimbru uscat;
  • sare.
  • Sos:
  • 500 ml apa;
  • 4 linguri rosii pregatite pentru iarna;
  • putin busuioc si oregano uscate;
  • doua boabe de piper negru;
  • o foaie de dafin.
  • In plus:
  • un dovlecel mare (1,5 kg curatat de coaja si seminte);
  • 160 g cascaval Neaos de la Delaco;
  • sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel umplut cu carne toacata de porc:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se pune carnea tocata intr-un castron si se adauga peste ea orezul spalat, usturoiul si ceapa curatate, spalate si date prin robot, rosiile, ouale, cimbrul si sarea, dupa gust. Se amesteca toate aceste ingrediente, apoi se pun intr-o tigaie unsa cu ulei si se calesc la foc mic, amestecand din cand in cand.

Intr-o tava se pun toate ingredientele pentru sos si se amesteca.

Dovlecelul se taie in jumatati pe lungime, se curata, se spala si se aseaza in tava. Se da cu sare. Se aseaza umplutura in fiecare jumatate, apoi se rade cascaval pe deasupra. Se acopera tava cu hartie de copt, apoi se introduce la cuptor pana cand dovlecelul este patruns bine.

TIPS-URI

1

In loc de rosii pregatite pentru iarna puteti folosi bulion.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel umplut cu carne toacata de porc" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de Pirojki cu cartofi

de Caty 2

pe 29.01 la 13:39

Reteta de aripioare de pui picante, cu cartofi la cuptor

de Caty 2

pe 25.01 la 18:17

Reteta de aluat de foietaj cu ketchup si cascaval

de Caty 2

pe 23.01 la 12:27

Reteta de desert cu nuca si ciocolata

pe 22.01 la 13:14

Reteta de lasagna cu carne de porc

de Caty 2

pe 19.01 la 20:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2019 puncte

mihaelar63

1303 puncte

mirela0911

1000 puncte

simona72

1000 puncte

Rocsi

872 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti la cuptor