Iepure cu sos de rosii

de lilik in Mancaruri cu carne, 4 Iul 2013 | 2113 vizualizari

 

Daca nu ati incercat inca carnea de iepure cu sos,acum este momentul...Eu pana acum cativa ani eram convinsa ca nu imi place iepurele,mai mult din mila cred,dar de cand l-am gustat s-a catarat in topul preferintelor mele culinare.Dar acum sa trecem la treaba...

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure de 1,200-1,400 kg portionat
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 tija de telina
  • 1 pahar vin alb
  • circa 30 gr unt
  • ulei de masline,sare,piper,2 foi de dafin
  • 700 ml passata de rosii
  • 1 cutie rosii cubulete
  • optional cativa cartofi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure cu sos de rosii:

Spalati bucatile de carne si le uscati cu un prosop de hartie,apoi le puneti cu untul si 3-4 linguri de ulei de masline pe foc potrivit pana carnea se albeste si scade apa pe care o lasa.


Intre timp curatati legumele si le tocati marunt,apoi le puneti in cratita peste carne si le innabusiti impreuna cateva minute,dupa care stingeti cu vin alb.


Cand vinul s-a evaporat adaugati passata de rosii,cubuletele si subtiati cu putina apa sau supa vegetala,apoi lasati sa fiarba la foc mic pana carnea este fiarta si sosul a scazut.


In timpul fierberii adaugati sare,piper dupa gust si daca doriti puteti pune si 3-4 cartofi sa fiarba in sos(se pun 20-30 de minute inainte de a lua oala de pe foc).


10-15 minute inainte de a stinge focul adaugati 2 foi de dafin.


Cu sosul obtinut puteti pregati cate o portie de paste.


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Alina26 1

04.07.2013, 14:26

vai ce bine arata!!!imi place carnea de iepure...!!!dar asa cu sos nu am mai faut..cred ca e fenomenal..!!!imi place!!lafavorite cu ea!!

lilik 1

06.07.2013, 00:01

Alina e tare bun asa,se topeste in gura
ms frumos

lilik 1

06.07.2013, 00:02

Va multumesc frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Iepure cu masline si sos de rosii