Pepenași murați

de elucubratiiculinare in Muraturi, 1 Noi 2012 | 1539 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 kg pepeni verzi mici,
  • 1 kg morcovi,
  • 2-3 kg gogonele,
  • 5 crenguțe de vișin,
  • 5 crenguțe uscate de mărar,
  • 5 buc hrean,
  • 20 g sare la 1 litru de apă.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pepenași murați:

Pepenașii, morcovii, gogonelele se spală bine. Se aranjează într-un butoi, se pun deasupra crenguțe de vișin și de mărar. Hreanul se curăță de coajă, se taie pe jumătate și se pune și el în butoi. Se pregătește o saramură. Se pune apa la fiert, se adaugă 20 g sare la 1 litru de apă și se amestecă bine până se dizolvă sarea după care se stinge focul. Saramura se toarnă peste pepenasi. Se închide butoiul cu capac, având grijă ca pepenașii să stea în saramura, eventual punem o greutate deasupra (de exemplu o sticlă de plastic plină cu apă). Se vântură apa pentru 2-3 zile, apoi așteptăm să se mureze - 2 săptămâni dacă este cald sau o lună dacă este mai frig.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pepenași murați" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

elucubratiiculinare 1

03.11.2012, 18:59

multumesc

user2012 1

17.10.2013, 16:02

apa fierbinte sau racita??????
multumesc

elucubratiiculinare 1

18.10.2013, 17:15

apa calduta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Pepeni murati