Pepeni murati

de andreea_angelo in Muraturi, 26 Noi 2012 | 18808 vizualizari

 

pentru ca nu am avut timp sa fac poze cand am pus muraturile,le-am facut acuma cand le-am scos!!astazi mam dus in beci sa imi pitrocesc varza,si mi-am vazut pepeni cum stateau ei frumos acolo si mam gandit sa iau unul sa il incerc sa vad daca e murat,este nemaipomenit de bun,de asta am sa va impartasesc reteta mea de pepeni murati!!

 

INGREDIENTE

  • pepeni verzi de marime mica-mijlocie
  • ardei iuti
  • morcov
  • usturoi
  • telina(frunze si radacina)
  • crengute de visin
  • marar uscat
  • boabe mustar
  • piper boabe
  • apa
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pepeni murati:

Pentru inceput, pepenii trebuie intepeti langa codita, sa aiba pe unde sa isi traga saramura si ii asezam in butoi sau unde ii puneti voi, urmeaza crengile de visin care trebuie puse obligatoriu pt a pastra coaja pepenilor tare. Adaugam morcovul si telina taiate fasii sau rondele, ardeii iuti, cat doriti, mararul uscat ar fi bine sa il asezati pt prima data la fundul butoiului, apoi printre pepeni si deasupra lor. Urmeaza usturoiul, boabele de mustar si de piper.

Ne pregatim sa punem apa cu sare, la un litru de apa o lingura de sare pentru muraturi. Avem grija ca saramura sa acopere pepenii. A doua zi trebuie sa ne uitam la ei daca au mai tras din apa cu sare trebuie sa avem grija sa completem din nou, sa nu ramana pepenii descoperiti, ca sa nu prinda floare!

Dupa ce i-am pus am aflat ca puteam sa pun si gogonele sau conopida! Dar nu-i nimc, o sa stiu pe la anul!! Maine am sa aduc si niste varza murata si am sa va impartasesc reteta mea!

 

TIPS-URI

1

LA UN LITRU DE APA,O LINGURA DE SARE MARE(pt. muraturi)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pepeni murati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pepeni murati-0
Pepeni murati-1
Pepeni murati-2
Pepeni murati-3
Pepeni murati-4

COMENTARII (31)

andreea_angelo

andreea_angelo 1

27.11.2012, 17:06

multumesc

Sim0na

Sim0na 1

27.11.2012, 20:01

Si eu am pus anul asta, impreuna cu cateva gogonele, castraveciori, morcovi.. Inca n-am umblat la ele.. dar mi-ai facut pofta!

user2012

user2012 1

17.10.2013, 16:04

apa fierbinte sau racita??????
multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!