Pește în crustă de mălai

de elucubratiiculinare in Crap / Caras, 15 Mai 2012 | 1501 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg pește (crap sau caras),
  • 1 lingură sare,
  • 3 linguri mălai,
  • 1 lingură făină,
  • ulei pentru prăjit.

Pentru servire:cartofi prăjiți,salată verde,ulei de măsline,zeamă de lămâie,mujdei.

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pește în crustă de mălai:

Curățăm peștele de solzi, înlăturăm măruntaiele, coada, aripioarele și capul, după care se tranșează în 2 sau 4 în funcție de mărimea peștelui.

Peștele se spală bine cu apă rece și se lasă la scurs.

Se condimentează cu sare.

Într-o farfurie un pic adâncă și lată amestecăm mălaiul cu făina.

Trecem peștele prin amestecul de mălai în așa fel încât să fie acoperit complet.

Se pune uleiul la prăjit (putem să-l verificăm dacă s-a încins cu o lingură de lemn - introducem coada lingurii și dacă aceasta sfârâie atunci uleiul este încins).

Prăjim peștele pe ambele părți.

Se scoate și se lasă să se scurgă uleiul în exces.

Se servește fierbinte pe pat de salată verde stropită cu ulei de măsline și zeamă de lămâie, cu cartofi prăjiți și mujdei (eu am înlocuitul clasicul mujdei cu un sos de iaurt cu usturoi).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pește în crustă de mălai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

marinicayou10 1

16.05.2012, 00:27

vreau ei euuuuu putin peste cu usturoiiii

Sim0na 1

16.05.2012, 08:21

Bun, bun!

jolygina 1

16.05.2012, 12:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Saramura de crap cu mamaliguta