Crap în crusta de nuci

de Bucataras Medi in Crap / Caras, 21 Dec 2012 | 1497 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 portii de crap (sau orice alt peste)
  • o mana miez de nuca
  • 2 oua
  • 2 linguri cu pesmet
  • cimbru uscat
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap în crusta de nuci:

Bucatile de peste se spala, se usuca folosind un prosop absorbant si apoi se condimenteaza cu sare piper si cimbru. Intr-o farfurie mai adanca batem bine ouale cu putina sare. Pe o alta farfurie amestecam pesmetul cu nucile maruntite (eu am folosit sucitorul).


Incingem ulei intr-un ceaun. Dam fiecare bucata de peste mai intai prin ou si apoi prin amestecul de pesmet/nuci.


Inainte de a face urmatorul pas fac o paranteza. Trebuie sa spun ca am folosit pentru prajire un ceaun si o cantitate mai mare de ulei astfel incat crusta de nuca sa nu se arda, iar pestele a fiert ca sa zic asa in ulei. Uleiul trebuie bine incins astfel incat bucatile de peste sa nu se prinda.


Asaaaaaaa...deci, mergem mai departe cu prepararea. Se lasa la foc moderat, iar cand bucatile de peste sunt frumos rumenite pe o parte se intorc cu ajutorul unei spatule pe cealalta parte. Cand acestea sunt bine facute si frumos rumenite pe ambele parti se scot pe un prosop absorbant, iar apoi se aseaza frumos pe farfurie alaturi de o garnitura sau o salata. George a preferat o garnitura de ciuperci cu usturoi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap în crusta de nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

adry88 1

22.12.2012, 16:25

bun bun

laura_n 1

22.12.2012, 16:31

oau, Medi, cred ca e super bun! mi-ai facut pofta

Lau 1

23.12.2012, 19:41

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Crap prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi