Saramură de caras

de ionix in Crap / Caras, 29 Iul 2010 | 12309 vizualizari

 

Carasul este pestele meu favorit dar in acelasi timp imi displace, pt care are oase multe :D

 

INGREDIENTE

  • 2 kg caras, să fie mai mare(700 g bucata)
  • 5-6 rosii foarte coapte
  • 3  ardei grasi
  • 2 ardei iuti iuti
  • 1,2  l apa
  • Sare, piper dupa gust
  • o capatana de usturoi
  • o legatura de patrunjel

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramură de caras:

Carasul se curata si se spala bine. Se sterge cu un prosop de surplusul de apa si se pune foarte multa sare pe el.

Eu n-am avut gratar asa ca l-am facut pe o tabla. Am o tabla groasa pe care am fript carasii.

Intre timp, pe aceeasi tabla, coacem legumele.

Dupa ce s-au copt -rosiile, ardeii si ardeii iuti- ii decojim si ii taiem marunt.

Punem apa la fiert iar in apa adaugam legumele coapte, decojite si taiate. Lasam pana cand da in clocot, 10 min la foc mediu.

Punem sare si piper, dupa gust, iar apoi luam de pe foc.

Adaugam in zeama fierbinte usturoiul pisat si patrunjelul tocat marunt.

Cand carasii s-au facut, ii punem intr-un vas iar peste ei turnam zeama fierbinte.

Se pune un capac peste vas si se lasa pana se raceste, la noi n-apuca sa se raceasca.

Se mananca cu multa paine :))) si ardei iute, daca va mai tine gura. :D

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramură de caras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

ionix 1

30.07.2010, 08:51

va fac si iute si dulce, cum vreti voi eu ador saramura, desi area multa nu-i pea sanatoasa

mena29 1

31.07.2010, 20:39

eu prefer iute

ionix 1

01.08.2010, 10:19

@Mena... extra ardei iuti pt tine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Caras cu sos de ardei copti