Plachie dobrogeana de caras

de MOKUSKA in Crap / Caras, 29 Iun 2014 | 2479 vizualizari

 

O mancare sanatoasa, foarte aromata. Singura abatere pe care l-am facut de la reteta originala este ca eu nu am folosit ulei foarte mult la calit.

 

INGREDIENTE

  • 2 carasei mai mari
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 2 ardei gras
  • 2 cepe mari sau 4 mai mici
  • 3 rosii moi
  • 1 lingura cu varf pasta tomate
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit si prajit
  • strop de vin alb
  • 2 foi de dafin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie dobrogeana de caras:

Curatam si spalam pestii, le taiem in bucati mari (eu i-am taiat in 2 bucati), le lasam sa se scurga de apa, dupa care le saram si piperam. Se lasa la rece. Zarzavatul tocam rondele, ceapa si ardeii se toaca nu foarte marunt si se pun la calit in ulei(eu am folosit foarte putin ulei si i-am calit sub capac) pana se inmoaie. Rosiile le oparim, lasam sa se raceasca, le decojim si le tocam intr-un bol. Adaugam rosiile tocate, 1 lingura cu varf de pasta tomate, foile de dafin, sare dupa gust in zarzavatul calit si le mai lasam la fiert 5-6 minute, adaugam un strop de vin alb asezonam cu piper dupa gust dupa care varsam intr-o tava.


Pestele dam prin faina alba il prajim pana se rumeneste in ulei, il asezam peste sosul de zarzavat si il lasam la cuptor min 30 minute.(eu am lasat 1 ora)


Se serveste cu ardei iute si lamaie.

 

TIPS-URI

1

este necesar sa lasati la cuptor min 30 minute pestele cu sosul de zarzavat

2

in sos puteti sa fierbeti 2 catei de usturoi

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie dobrogeana de caras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

30.06.2014, 21:00

MOKUSKA 1

30.06.2014, 21:09

Merci Motan

Valclaudia 1

30.06.2014, 21:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor