Merluciu la cuptor

de elucubratiiculinare in Peste, 31 Ian 2013 | 9756 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 buc trunchi merluciu,
  • 1 lingură ulei de măsline,
  • 1 lămâie,
  • 100 ml vin alb sec,
  • 100 ml suc de roșii,
  • 100 ml apă,
  • 1 linguriță bulion ardei,
  • 4 căței de usturoi,
  • sare, piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu la cuptor:

Peștele se spală bine și se poate tăia în două - așa cum am procedat eu (m-am gândit că este mai ușor de mâncat :)) Se aranjează într-o tavă unsă cu puțin ulei de măsline. Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat. Se stropește cu zeama de la 1 lămâie, cu vin și suc de roșii. Usturoiul se curăță și se taie feliuțe, apoi se presară în tavă. Amestecăm bulionul de ardei cu 100 ml apă și stropim peștele. Se dă la cuptor (încălzit în prealabil la 190 grade C) pentru 45-50 minute.


Servim cu cartofi natur și ornăm cu felii de lămâie. Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Poliana 1

01.02.2013, 07:55

bun de tot!

elucubratiiculinare 1

01.02.2013, 16:01

multumesc

diana_k 1

02.02.2013, 20:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite aperitiv, cu șuncă și cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 20:30

Mere la borcan pentru deserturi

de Rocsi 9

ieri la 20:14

Mini tarte cu conopida si broccoli

de oanapl 5

ieri la 19:55

Pasta alla puttanesca

de xana 5

ieri la 18:09

RETETA RECOMANDATA
Merlucius cu legume la cuptor