Tajina de dorada

de Catalina L in Peste, 29 Iul 2018 | 2959 vizualizari

 


Regatul Maroc (Al Mamlakatu'l-Maghribiya - Regatul de vest) sărbătoreşte Ziua naţională la 30 iulie ( aniversarea accederii la tron a regelui Mohammed VI  in 1999).
 
Cu aceasta ocazie va propun o mancare traditionala, o tajina de peste.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/07/astazi-este-zi-de-sarbatoare-in-maroc.html

 

INGREDIENTE

  • 1 dorada curatata de 450 g
  • 2 linguri de sos chermoula cu patrunjel
  • 2 rosii
  • 1 ardel rosu
  • 3 cepe mici salota
  • 2 cartofi
  • maslina marinate picante
  • 1 lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tajina de dorada:

Curatati si spalati legumele.

Ungeti bine pestele cu o lingura de sos chermoula (reteta aici).

Taiati linii pe pielea pestelui pentru ca sosul sa patrunda bine.

Lasati sa marineze timp de 30 de minute.

Puneti pe fundul vasului rondele de rosii, de ceapa si ardei rosu.

Puneti pestele marinat deasupra.

Taiati cartofii in rondele fine si amestecati-le cu o lingura de sos chermoula.

Plasati rondele de cartofi, de rosii si de ceapa de fiecare parte a pestelui.

Decorati pestele cu felii de lamaie.

Presarati maslinele si 2-3 linguri de apa.

Acoperiti si puneti vasul de tajina in cuptorul rece.

Demarati coacerea la 180 °C, timp de 30 de minute.

Serviti cald cu paine lipie !

TIPS-URI

1

Am avut sansa sa primesc un vas de tajine artisanal din lut. Inainte de a-l folosi, trebuie lasat cel putin 12 ore cufundat in apa. Daca este folosit la cuptor, trebuie sa demarati gatirea in cuptorul rece, pentru a nu cauza un soc termic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajina de dorada" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Peste proaspat la dry cooker