Peste in sos de rosii cu mamaliguta

de nadea68 in Peste, 17 Mar 2014 | 8754 vizualizari

 

O reteta gustoasa si sanatoasa..

 

INGREDIENTE

  • 4 merlutei
  • 1 ceapa
  • 1 capatana usturoi
  • 1/2 ardei gras
  • 400 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • ulei
  • 1 l apa
  • 250 g malai
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste in sos de rosii cu mamaliguta:

Incepem cu pestele:eu am avut merlut,deci curatam pestele,il spala si il taie bucati.Il dam cu sare.

Intr-o tigaie punem ulei la incins,cand e cald punem pestele si-l prajim un pic pe toate partile.

Ceapa,usturoiul si ardeiul, spalam si ii taiem marunt.Punem pe foc o tigaie cu ulei si -i prajim.Adaugam sucul de rosii,sare dupa gust,piper.Mai lasam pe foc cateva minute.

Luam o tava ,punem pestele peste care varsam sucul de rosii.Bagam la cuptor cam 30 de minute.

Intre timp pragatim mamaliguta:Intr-o cratita punem 1 litru de apa si punem pe foc.Cand da in clocot adaugam sare si malaiul avand grija sa nu faca cocoloase.Amestecam cu o lingura de lemn,rapid si lasam pe foc pana se ingroasa.Eu am folosit malai petru mamaliga-rapid :).Cand e gata se rastoarna pe un platou.

Cand pestele e gata se scoate ,se adauga patrunjel si se serveste cu mamaliga.

TIPS-URI

1

puteti folosi orice fel de peste,eu am folosit merlut

2

in loc de patrunjel folositi orice verdeturi va plac

3

eu am folosit malai pentru o mamaliga gata in 5 minute,se poate folosi malai normal,timpul de coacere e mai lung

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste in sos de rosii cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (19)

tiby 1

18.03.2014, 08:35

delicios !

_Alina_ 1

18.03.2014, 10:47

nadea68 1

18.03.2014, 17:15

va multumesc mult petru aprecieri

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Peste cu legume la cuptor