Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor)

de cristeena20 in Peste, 15 Apr 2013 | 2902 vizualizari

 

In Portugalia pestele cod (bachalau) este un mit. Cred ca exista peste o suta de retete cu acest tip de peste care vine din Norvegia uscat si sarat. Am avut ocazia sa mananc unele si sa invat sa gatesc , si pot zice ca sunt deosebite. Aceasta reteta am facut-o azi pentru prima data, dar de mancat am mai mancat. Pot zice ca este..divina. Mi-a iesit mai buna ca a portughezilor:)

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de cod (desarat si inmuiat)
  • 2 cepe mari
  • ulei de masline
  • 3 cani de lapte
  • foi de dafin
  • piper, sare
  • 1 cutie de sos bechamel
  • 1/2 cutie smantana dulce
  • 150 gr cascaval razuit
  • branza parmezan razuita
  • 7-8 cartofi
  • frunze de coriandru
  • 1/2 pahar vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor):

- Codul trebuie sa fie desarat si inmuiat in apa cel putin 2 zile, pana cresc bucatile in grosime. Il punem la fiert in lapte cu o foaie de dafin si frunze de coriandru. Nu adaugam sare.Lasam sa fiarba cca 10 minute , apoi il scoatem. Curatam de piele si oase si il maruntim cu mana. 

- Separat intr-o tigaie calim ceapa care a fost taiata solzisori . Calim la foc mic cu ulei de masline si putina sare, pana devine translucida. Mai punem o foaie de dafin si adaugam putin vin alb.Adaugam pestele maruntit peste ceapa si mai lasam la foc mic impreuna cca 5 minute., amestecand mereu.

- Intre timp curatam cartofii si ii taiem cubulete. Ii prajim in baie de ulei incins , iar cand sunt rumeni ii scoatem intr-un bol.

- Peste cartofi punem pestele cu ceapa, amestecand cu grija si adaugam piper. Punem sos bechamel si smantana dulce, cascavalul razuit si punem intr-un vas  la gratinat in cuptor.Mai punem deasupra putin sos bechamel si parmezan ras. Peste cca 25-30 minute, cand este rumen deasupra si a prins o crusta stingem.

- Servim cu salata si vin rose sau alb.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Alina26 1

15.04.2013, 20:20

Rocsi 1

15.04.2013, 22:12

Sim0na 1

16.04.2013, 12:12

Place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10850 puncte

Rux

Rux 9

10120 puncte

mirela0911

5400 puncte

Constelatialeu

4600 puncte

diaconta

4210 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!