Sardine Escabeche

de elucubratiiculinare in Peste, 24 Mar 2012 | 3516 vizualizari

 

De ce Escabeche?
În bucătăria spaniolă Escabeche este un sos special folosit la sardine, sau mai bine zis un alt fel de a marina sardinele, pentru că escabeche pe spaniola înseamnă marinare.
La această rețetă se folosesc numai sardine proaspete.

 

INGREDIENTE

  • 12 sardine proaspete,
  • 50 g făină,
  • 200 ml ulei (de preferat de măsline),
  • 1 ceapă mică,
  • 5 căței de usturoi,
  • 1 linguriță cimbru proaspăt (o crenguță),
  • 1 linguriță rozmarin proaspăt (o crenguță)
  • ,o frunză de dafin,
  • 3-4 fâșii subțiri coajă de portocală,
  • 1 ardei iute roșu mic,
  • 100 ml vin alb,
  • 3 linguri oțet balsamic,
  • sare,piper.
  • 200 g salată mixtă,
  • 1-2 roșii,
  • 1 mână de pătrunjel.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sardine Escabeche:

Se curăță sardinele, se spală și se zvântă.

Se condimentează cu sare și piper.

Se trec prin făină și se prăjesc în 100 ml ulei încins timp de 1 minut pe fiecare parte.

Când sunt gata se scot într-un vas și se păstrează la cald.

Uleiul în care s-au prăjit sardinele se strecoară, se adaugă restul de ulei și se pune pe foc.

Adăugăm ceapa tocată mărunt, usturoiul tăiat feliuțe, cimbrul, rozmarinul, dafinul, ardeiul iute tăiat feliuțe, coaja de portocală, vinul și oțetul balsamic.

Se fierbe totul pentru aprox. 15 minute la foc mic.

Salata se împarte pe patru farfurii.

Se aranjează câte 3 bucăți de sardine peste salată și se toarnă sos.

Ornăm cu pătrunjel verde tocat și roșii.

Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine Escabeche" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Geanina87 1

25.03.2012, 14:38

Delicios

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 15:48

ce pofta am..........

Ubulika 1

28.03.2012, 07:48

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Doua variante RAPIDE de supa de peste