Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Marinata 'à l’escabèche' este o marinata facuta cu un amestec din otet si ulei.
Este un cuvant care vine din limba catalana escabetx, iar originea lui vine din limba persana « mancarica cu otet ».
Aceasta marinata este foarte des folosita astazi pentru pestii macrou si sardine sau pentru legume.
https://www.blogulluicatalina.com/2021/08/sardine-marinate-lescabeche.html
Curatati si taiati ceapa.
Curatati ardeii si taiati-i in rondele sau lamele fine.
Intr-o tigaie incalziti uleiul si prajirti rapid pestele : 2 minute pe partea cu piele si 1 minut pe cea fara.
Puneti sare , boabe de piper de Sichuan si presarati ierburi aromate.
Scoateti sardinele si rezervati.
Puneti 1 lingura de ulei in tigaie si sotati ceapa.
Adaugati ardeii, puneti sare, ierburi si boia d ardei.
Sotati timp de 5 minute.
Varsati otetul si gatiti impreuna 3 minute.
Sarati dupa gustul dvs.
Intr-un vas de terina/chec puneti un strat de ardei-ceapa, un strat de sardine si repetati.
Terminati cu un strat de ardei-ceapa.
Lasati sa se raceasca, acoperiti si dati la rece cel putin 12 ore. Am lasat 30 de ore.
Serviti cu paine completa.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult