Platica cu rosii

de mihaelar63 in Peste, 17 Mar 2017 | 3571 vizualizari

 

Despre platica v-am mai spus eu ca este ruda de apa dulce a celebrei dorade. Denumirea latineasca o are Abramis Brama :D.  Imi place gustul carnii de platica, este dulce si suculent. Reversul medaliei sunt prezenta multor oase mici. Dar pentru a savura un peste bun, trecem peste asta !!!  Pentru o condimentare rapida am folosit un mix de condimente naturale.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 buc platica (2 kg)
  • 2 crengute cu rosii cherry 500 gr
  • 2 lingurite mix condimente naturale (usturoi, ceapa, ardei gras, chimen, ardei iute, ghimbir, piper)
  • 4 linguri cu ulei masline
  • sare de mare cu fulgi de chilli
  • lamaie -optional
  • orez:
  • 1 cana orez cu bob mare 
  • 4 linguri ulei
  • 1 legatura mica ceapa verde 
  • 1 legatura mica patrunjel verde 
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platica cu rosii:

  1. Platica curatata si spalata se cresteaza cu varful cutitului. Aceasta operatiune ajuta la eficienta condimentarii, coacerii si plusului de gust.
  2. Se sareaza, interior - exterior, cu sare de mare si fulgi de chilli, proaspat rasnita.
  3. Ungeti pestele cu ulei de masline  si condimentati interior - exterior, cu mixul de condimente.
  4. Lasati pestele la rece, timp de o ora.
  5. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se asaza platica in ea.
  6. Spalati rosiile.
  7. In interiorul pestelui, se pun rosiile cherry de pe o crenguta,  taiate jumatati si sarate.
  8. Se da tava la cuptor timp de 30 minute, la 180 grade C.
  9. Se scoate tava cu peste din cuptor si se asaza deasupra, cealalta crenguta cu rosii. Dati tava inca 10 minute la cuptor.
  10. Daca doriti, folositi la servire suplimentar lamaie.
  11. Mie mi-a parut suficienta aciditatea delicata data de rosii.
  12. In timpul coacerii doradei, am preparat un orez simplu cu ceapa  verde si patrunjel.
  13. Serviti dorada cu rosii si garnitura de orez, insotita de salata de cruditati preferata.

    Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Platica are o carne foarte gustoasa: dulce si suculenta.

2

Atentie ! Platica are multe oase subtiri.

3

Platica curatata si spalata se cresteaza cu varful cutitului. Aceasta operatiune ajuta la eficienta condimentarii, coacerii si plusului de gust.

4

Succesul mesei cu peste va fi asigurat de prezenta unui vin bun. Noi am ales un vin spumant desert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Platica cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sushi wrap