Pește florentin

de elucubratiiculinare in Peste, 22 Noi 2012 | 1763 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g pește file (cod, merluciu, whiting),
  • 2-3 linguri ulei de măsline,
  • 4 linguri pesmet,
  • 1 linguriță sare,
  • 1/2 linguriță piper proaspăt măcinat,
  • 1/4 linguriță praf nucșoară,
  • 500 g spanac,
  • 1 căpățână usturoi,
  • 100 ml vin alb,
  • 2 linguri ulei de măsline,
  • 1/2 lămâie.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pește florentin:

Pește se lasă la decongelat în frigider peste noapte. A doua zi se lasă la zvântat.


Amestecăm pesmetul cu sarea, piperul și praful de nucșoară. Trecem fileurile de pește prin pesmet și le punem într-o tavă tapetată cu hârtie pergament unsă cu ulei de măsline. Stropim peștele cu puțin ulei de măsline și punem la cuptor (preîncălzit la 200 grade C) pentru 30 minute. La jumătatea timpului se întorc fileurile și pe partea cealaltă.


Între timp pregătim spanacul. Curățăm usturoiul și-l tocăm mărunt. Încingem 2 linguri ulei de măsline într-un wok și călim câteva secunde usturoiul, apoi adăugăm spanacul spălat și scurs de apa. În cazul în care folosiți spanac congelat, se pune congelat în wok, dar atenție să nu sară uleiul. Adăugăm 100 ml vin alb sec și călim la foc mare pentru 10 minute. Condimentăm cu sare și păstrăm la cald până la servire.


Servim fileurile de pește pe pat de spanac și stropim totul cu suc proaspăt de lămâie.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pește florentin" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Bya Ralu 1

22.11.2012, 20:39

Rocsi 1

22.11.2012, 21:47

elucubratiiculinare 1

23.11.2012, 20:02

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor (reteta video)