kukibella

1

Bucataras
incepator

bucuresti

Bucataras din 14.12.2010

RETETE83
PRIETENI158
Retete

sardine cu legume(buğulama)

In Peste la 18 Ian 2016

Se curata sardinele.Legumele se taie rondele. Intr-o cratita se pune un strat de cartofi,unul de roşii,unul de ceapa. Peste aceste straturi se aseaza sardinele. Peste sardine se pun restul de legume iar la final lamaia taiata felii sarea piperul,frunzele de dafin şi cimbrul.Se acopera...

Cornulete cu mere,nuca şi stafide

In Dulciuri la 18 Oct 2015

se curata merele şi se dau prin razatoare nucile se toaca marunt stafidele şi se smochinele se pun ın apa calda pana se ınmoaie ıntr-o tava se topeste untul(10 gr.) se adauga merele scurse de zeama dupa 5-6 minute se adauga stafidele,smochinele,zaharul ,scortişoara şi nucile...

Salata portugheza (roşii aperitiv)

In Aperitive / Garnituri la 20 Aug 2014

Ouale se fierb tari şi se taie pe din doua. Roşiile se scobesc. In fiecare roşie se aşeaza cate o jumatate de ou, se pune cate o bucata de sardina, se pune maioneza şi se orneaza cu patrunjel verde.

Ardei umpluti

In Vita la 25 Noi 2013

Ardeii se curata,se taie capacele şi se spala; Roşiile se oparesc ,se curata de coaja şi se toaca marunt(se pastreaza o roşie ptr.capace la ardei); Ceapa se toaca marunt; Verdeturile se spala şi se toaca marunt; Intr-un bol amestecam carnea cu orezul,verdeturile tocate,ceapa şi...

Clatite cu crema de avocado şi conopida

In Aperitive / Garnituri la 25 Noi 2013

Clatite: Se bate oul se adauga laptele, faina, apa minerala, condimentele şi lingura de ulei. Se lasa sa se odihneasca aluatul, iar dupa aceea se fac clatitele; Crema: Avocado se curata, se zdrobeşte cu furculita şi se stropeşte cu zeama de la ½ de lamaie;...

Legume la cuptor cu garnitura de orez

In Mancaruri de post la 16 Noi 2013

Legumele se spala se curata şi se taie grosolan(vinetele  se pun ıntr-un vas cu apa sarata ptr.45-60 minute); se amesteca legumele adaugandue-se uleiul de masline şi condimentele; se pun legumele ın tava ptr.cuptor ,tava se acopera cu folie de aluminiu ş ise da la cuptorul...

Sardine cu sos de roşii la cuptor

In Peste la 11 Noi 2013

Peştele se curata (inclusiv de capete ) şi se spala; Cepele arpagic se curata ; Roşiile şi ustoroiul se curata de coaja şi se dau prin razatoare; Intr-un vas se amesteca roşiile cu usturoiul adaugandu-se pe rand sarea,cimbrul,mararul ,piperul şi uleiul de masline In vasul...

Maioneza din avocado

In Aperitive / Garnituri la 7 Noi 2013

Avocado se curata de coaja se taie felii şi se paseaza cu mixerul adaugandu-se zeama de lamaie ptr. a  nu se ınnegri; Ceapa şi usturoiul se curata se se toaca marunt. Ouale se fierb se se toaca marunt; Se amesteca avocado,ceapa,usturoiul,ouale şi se mixeaza adaugandu-se uleiul...

Sendvis semafor

In Sandvisuri la 20 Oct 2013

Se taie marginile la feliile de paine; Cu un capac se decupeaza 3 cercuri pe una dintre felii; Cealalta felie se unge cu unt şi se presara cu caşcaval; Se pune peste felia unsa cealalta felie decupata; In primul cerculet se pune ardeiul roşu,ın urmatorul se sparge oul de...

Fasole cu carnati de oaie

In Oaie la 20 Oct 2013

Fasolea se pune la ınmuiat ın apa rece cu sare ptr.cateva ore; Morcovul şi telina  se curata şi se dau pe razatoare; Ardeiul,ceapa,usturoiul,telina(frunze) se curata,se spala şi se toaca marunt; Fasolea dupa ce am oparit-o ın 2 ape se pune la fiert cu jumatate din legume,se...

Tarta cu dovlecei şi branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 14 Oct 2013

Dovlecelul şi ceapa arpagic se curata şi se dau pe razatoare; Se calesc ın ulei de masline pana se ınmoaie;se adauga smantana batuta cu galbenuşurile şi branzeturile;se mai lasa pe foc aprox.2 min. Se lasa aceasta compozitie la racit; Faina şi untul rece se framanta,se adauga...

Friptura la ceaun cu piure de dovlecei

In Oaie la 1 Oct 2013

Dovlecelul se da pe razatoare şi se caleşte ıntr-o 1/2 lingura ulei de masline pana se ınmoaie; Carnea se spala se usuca şi se prajeşte ın ulei de masline (4-5 minute), se adauga usturoiul tocat,sarea piperul şi dafinul; Se lasa carnea la foc mic pana este aproape facuta (daca mai...

Varza cu jumari

In Porc la 30 Sep 2013

Varza se toaca fideluta; roşiile se curata de coaja şi se toaca; ceapa se toaca Carnea şi jumarile se prajesc 2-3 minute;se adauga ceapa; dupa 2-3 minute adaugam varza,sarea,piperul,cimbrul şi dafinul; Se acopera cratita cu capac şi se lasa la foc mic pana se ınmoaie varza; se adauga...

Prajitura cu struguri

In Prajituri la 24 Sep 2013

Se bat ouale cu zaharul(pana se topeşte zaharul);se adauga iaurtul şi smantana(3-5 min.mixer);dupa care se adauga uleiul (ıncet ca la maioneza),praful de copt,zaharul vanilat( ın ploaie) şi coaja de lamaie. La sfarşit se adauga faina cernuta( ın ploaie) putin cate putin. Se pune...

Zacusca de gogoşari

In Zacusca la 13 Sep 2013

Gogoşarii se curata şi se taie cubulete; Intr-o cratita se ıncinge uleiul; Se calesc gogoşarii pe rand şi se scot pe şervete absorbante pentru a se elimina excesul de ulei; In uleiul ramas se adauga pe rand otetul,muştarul,zaharul,,sarea,piperul şi frunzele de dafin; Se da...

Ghiveci cu creveti

In Fructe de mare la 12 Sep 2013

Crevetii se spala bine şi se lasa aprox.30 minute ın apa minerala; Ceapa,usturoiul,ardeii se curata şi se toaca Intr-o tava se ıncinge uleiul de masline; se pun crevetii (uscati cu prosoape de bucatarie) şi se prajesc aprox.5-6 minute. Se adauga ceapa şi usturoiul se mai prajesc...

Salata de vinete

In Salate la 7 Sep 2013

Pe un fund de lemn se toaca vanata coapta ;ın timpul tocarii se adauga usturoiul şi sarea(nope sper ca ati ınteles :P ) Dupa: se toaca ardeiul copt şi ceapa(peştişori) Roşia curatata de coaja se toaca şi ea :) Intre-timp tocam şi ardeiul iute(puneti şi voi dupa gust) Se pun...

Carne de vita cu vinete la cuptor

In Vita la 26 Iul 2013

se bat doua oua carnea de vita taiata cubulete se da prin pesmet,oua,pesmet se ıncinge ulei ıntr-o tava,se pune carnea şi dupa se prajeşte la foc mic pana se rumeneşte frumos. se scoate carnea pe o farfurie vinetele se curata se taie bastonaşe. se bat celelalte doua oua...

Salata de fasole verde cu maioneza şi usturoi

In Aperitive / Garnituri la 24 Iul 2013

fasolea se curata se spala, se curata şi se fierbe ın apa clocotica cu sare. se scoate,se scurge şi se pune ın apa rece ptr. a-şi mentine culoarea. se pune la scurs. fasoalea se toaca marunt cu cutitul. se pregateşte o maioneza dintr-un galbenuş de ou crud,sare şi usturoi...

Conopida pane

In Aperitive / Garnituri la 24 Iul 2013

conopida se desface buchetele; ıntr-un vas se pune apa cu sare la fiert;cand apa da ın clocot se adauga conopida se lasa 5-6 minute se scoate şi se pune la scurs. batem ouale,adaugand pe rand parmesanul,faina,sarea,piperul şi patrunjelul. dupa ce s-a scurs conopida se da prin...

Chiftele din legume cu sos de iaurt şi menta

In Aperitive / Garnituri la 24 Iul 2013

legumele se dau prin razatoare,se scurg; se adauga cele doua linguri de faina,ouale,branza sfaramata,verdeata şi condimentele; se amesteca bine ingredientele ,se acopera cu folie de plastic şi se lasa sa se odihneasca. se formeaza chiftelele cu mana uda şi se prajesc ın ulei ıncins...

Galete cu nutella

In Prajituri la 22 Iul 2013

Se mixeaza ouale ıntregi cu putina sare; Se adauga zaharul,mirodeniile şi se mixeaza pana se topeşte zaharul,treptat se adauga uleiul,iar la final faina ; Se mixeaza pana se obtine un aluat un pic mai gros decat aluatul de clatite. Se ıncinge forma ,se unge cu ulei şi cu o lingura...

aripoare picante pe pat de sare

In Pui la 22 Iul 2013

aripile de pui se amesteca cu condimentele şi se dau la rece ptr.minium 2 ore; ıntr-o tava se pune hartie de copt,peste hartia de copt se pune sarea grunjoasa. se aranjeaza aripoarele peste sare şi se da tava la cuptorul pre-ıncalzit(180 de grade)ptr.35-40 de minute

Ciorba de perişoare

In Ciorbe la 22 Iul 2013

Morcovul şi telina se dau pe razatoare;restul legumelor se toaca cubulete. Legumele (morcovul,telina,ceapa,ardeiul şi roşiile)se calesc ın putin ulei;se adauga aprox.un litru şi jumatate de apa fierbinte. Se lasa sa dea 2-3 clocote. Se formeaza perişoarele cu mana umeda şi se...

Tarta cu crema de lamaie

In Dulciuri la 21 Iul 2013

Aluat fraged:se framanta untul (la temperatura camerei) cu faina se aduga oul,dupa  se aduga zaharul. Aluatul obtinut se acopera şi se lasa la frigider min.30 min. Ptr.marmelada :ıntr-o cratita se pune zaharul ımpreuna cu 25 ml.de apa,se lasa la fiert la foc mic pana se leaga...

Oua pe pat de legume cu mortadela

In Aperitive / Garnituri la 21 Iul 2013

Se caleşte usturoiul,adaugandu-se pe rand ardeiul,ciupercile,mortadela,roşiile curatate de coaja şi taiate cubulete; Se calesc aprox.5-7 min. Se fac cuiburi ın cratita cu  legume şi se sparg ouale şi se adauga sarea şi piperul; Se acopera cu capac şi se lasa pana sunt gata...

Cartofi inabuşiti cu coaste de miel

In Oaie la 15 Iul 2013

Intr-un vas se pune ulei, se adauga ceapa care se caleşte un minut;se pun cartofii adaugandu-se sarea şi vegeta. Se pune capac şi se ınabuşa adaugandu-se din cand ın cand apa. Carnea de miel se ınabuşa ın ceaun ımpreuna cu condimentele pana devine frageda

Supa de fasole verde cu kaizer

In Supe la 15 Iul 2013

Kaizerul se taie feliute şi se prajeşte ıntr-o lingura de ulei;se scoate kaizerul pe o farfurie;ın aceeaşi tigaie se adauga morcovul care se caleşte 2-3 minute Se adauga ceapa şi usturoiul se mai calesc 1-2 minute, dupa care se adauga fasolea verde;se mai lasa la calit 2 min.,dupa care...

Orez de vara

In Mancaruri de legume la 12 Iul 2013

Se toaca zarzavaturile dupa preferinta; se ıncinge uleiul şi se caleşte morcovul aprox. 5-6 minute. Se adauga ceapa, se caleşte 2-3 minute. Se adauga ardeiul (se mai caleşte 2-3 minute), se adauga roşiile (2-3 minute se calesc). Se adauga ciupercile iar ın final orezul ( se repeta...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana şi dulceata de mure

In Prajituri la 10 Iul 2013

Reteta de preparare a papanasilor Branza,ouale,grişul,coaja rasa de lamaie,zaharul se amesteca; Se adauga bicarbonatul şi faina şi se framanta.Aluatul trebuie sa fie un pic mai tare;daca mai este nevoie se mai adauga faina. Se da aluatul obtinut la rece ptr.30 de minute Se formeaza...

Afisate 1 - 30 din 83 retete    

Postari recente

publicat la 18.01.2016

sardine cu legume(buğulama)

publicat la 25.08.2014

AM REUŞİT....

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.

 
 
 
Retete preferate
Mini chec

Voturi:21

Toate retetele preferate
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]