Friptura la ceaun cu piure de dovlecei

de kukibella in Oaie, 1 Oct 2013 | 3698 vizualizari

 

super buna :P

 

INGREDIENTE

  • ptr.friptura:
  • 600 gr.carne miel(coasta)
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ling.ulei de masline
  • un pahar vin roşu sec(140 ml.)
  • o crenguta rosmarin
  • sare
  • dafin
  • piper proaspat macinat
  • ptr.piure:
  • 6 dovlecei tineri
  • 300 ml.lapte
  • 3 ling.faina(60 gr.)
  • 250 gr caşcaval+parmesan
  • 2 ling.unt(40 gr.)
  • un praf de nucuşoara
  • piper proaspat macinat
  • sare(daca mai trebuie)
  • 1/2 ling.ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura la ceaun cu piure de dovlecei:

Dovlecelul se da pe razatoare şi se caleşte ıntr-o 1/2 lingura ulei de masline pana se ınmoaie;

Carnea se spala se usuca şi se prajeşte ın ulei de masline (4-5 minute), se adauga usturoiul tocat,sarea piperul şi dafinul;

Se lasa carnea la foc mic pana este aproape facuta (daca mai este nevoie se adauga apa fierbinte);

Dupa ce s-a evaporat lichidul de la carne se adauga vinul şi crenguta de rozmarin, se acopera şi se lasa la foc mic (pana se face carnea)

Intr-o jumatate de lingura de ulei se prajeşte dovlecelul (pana se ınmoaie)

In doua linguri de unt se prajeşte faina, se adauga dovlecelul. Se mai lasa pe foc 2-3 minute, se adauga laptele amestecandu-se ıncontinuu. Dupa ce s-a evaporat laptele se adauga branzeturile rase (caşcaval+parmesan). Dupa 2-3 minute se adauga nucuşoara, piperul proapat macinat şi se sare daca mai este nevoie.

Se mai lasa la foc mic 6-7 minute

 

 

RETETA IN IMAGINI

Friptura la ceaun cu piure de dovlecei-0
Friptura la ceaun cu piure de dovlecei-1
Friptura la ceaun cu piure de dovlecei-2
Friptura la ceaun cu piure de dovlecei-3
Friptura la ceaun cu piure de dovlecei-4
Friptura la ceaun cu piure de dovlecei-5
Friptura la ceaun cu piure de dovlecei-6
Friptura la ceaun cu piure de dovlecei-7

COMENTARII (10)

kukibella

kukibella 1

02.10.2013, 10:54

Rocsi

Rocsi 1

02.10.2013, 11:25

kukibella

kukibella 1

02.10.2013, 13:07

Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!