Friptura la ceaun cu piure de dovlecei

de kukibella in Oaie, 1 Oct 2013 | 3863 vizualizari

 

super buna :P

 

INGREDIENTE

  • ptr.friptura:
  • 600 gr.carne miel(coasta)
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ling.ulei de masline
  • un pahar vin roşu sec(140 ml.)
  • o crenguta rosmarin
  • sare
  • dafin
  • piper proaspat macinat
  • ptr.piure:
  • 6 dovlecei tineri
  • 300 ml.lapte
  • 3 ling.faina(60 gr.)
  • 250 gr caşcaval+parmesan
  • 2 ling.unt(40 gr.)
  • un praf de nucuşoara
  • piper proaspat macinat
  • sare(daca mai trebuie)
  • 1/2 ling.ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura la ceaun cu piure de dovlecei:

Dovlecelul se da pe razatoare şi se caleşte ıntr-o 1/2 lingura ulei de masline pana se ınmoaie;


Carnea se spala se usuca şi se prajeşte ın ulei de masline (4-5 minute), se adauga usturoiul tocat,sarea piperul şi dafinul;


Se lasa carnea la foc mic pana este aproape facuta (daca mai este nevoie se adauga apa fierbinte);


Dupa ce s-a evaporat lichidul de la carne se adauga vinul şi crenguta de rozmarin, se acopera şi se lasa la foc mic (pana se face carnea)


Intr-o jumatate de lingura de ulei se prajeşte dovlecelul (pana se ınmoaie)


In doua linguri de unt se prajeşte faina, se adauga dovlecelul. Se mai lasa pe foc 2-3 minute, se adauga laptele amestecandu-se ıncontinuu. Dupa ce s-a evaporat laptele se adauga branzeturile rase (caşcaval+parmesan). Dupa 2-3 minute se adauga nucuşoara, piperul proapat macinat şi se sare daca mai este nevoie.


Se mai lasa la foc mic 6-7 minute


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura la ceaun cu piure de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

kukibella 1

02.10.2013, 10:54

Rocsi 1

02.10.2013, 11:25

kukibella 1

02.10.2013, 13:07

Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel cu cartofi la cuptor