Tarta cu crema de lamaie

de kukibella in Dulciuri, 21 Iul 2013 | 1827 vizualizari

 

perfecta ptr. o zi de vara

 

INGREDIENTE

ptr.aluatul fraged:

  • 100 gr unt rece;
  • 90 de zahar;
  • 125 de grame de faina;
  • esenta de migdale;
  • un ou

ptr.marmelada de fructe:

  • pepene ,
  • un mar ,
  • o para,
  • o piersica,
  • un pahar de zahar;
  • apa;
  • 1 ling.amidon

ptr.crema de lamaie:

  • un pahar zahar;
  • un pahar lapte;
  • 2 ling.faina;
  • coaja şi zeama de la o lamaie,
  • 100 gr.unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de lamaie:

Aluat fraged:se framanta untul (la temperatura camerei) cu faina se aduga oul,dupa se aduga zaharul.


Aluatul obtinut se acopera şi se lasa la frigider min.30 min.


Ptr.marmelada:ıntr-o cratita se pune zaharul ımpreuna cu 25 ml.de apa,se lasa la fiert la foc mic pana se leaga siropul.


Se adauga fructele pe rand:


Pepenele se lasa pe foc pana se formeaza un jeleu;dupa care se adauga restul fructelor taiate cubulete.


Se mai lasa pe foc aprox.15 min.(pana se obtine o marmelada nu foarte lichida)


Se lasa la racit.


Crema de lamaie:se pune laptele la foc cu zaharul,dupa primul clocot se pune faina dizolvata ın putina apa,amestecandu-se ıncontinuu ca sa nu se prinda ;se adauga coaja de lamaie/amestecand .


Se ia de pe foc .


Se mesteca pana ajunge la temp. camerei dupa care se adauga untul putin cate putin,amesetcandu-se.


La final se adauga zeama de lamaie(se amesteca pana se obtine o crema);se da la rece.


Se ımbraca tava de tarta unsa cu unt cu aluatu.se face gaureşte aluatul cu furculita.


Se da la cuptorul ıncis (170 gr.) ptr.aprox.10 min.


Marmelada se amesteca cu o ling. de amidon,dupa care se ıntinde peste tarta.


Se da la cuptor ptr.aprox.15-20 min.


Se scoate,se lasa la racit,se adauga crema şi se lasa iar la racit ptr.min. 1 ora.




 

TIPS-URI

1

se pot folosi ce fructe doriti

2

ın general eu fac o cantitate mai mare de aluat fraged pe care ıl las la frigider şi ıl folosesc cand am nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

babi5 1

21.07.2013, 22:58

Xandrinne 1

21.07.2013, 23:47

kukibella 1

22.07.2013, 08:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca Zapada (cu amoniac)